LIJEPO ISKUSTVO

Erik Nelson održao online diskusiju sa studentima

Više komunikacije omogućit će vam da ste još više okruženi ljudima sa kojima želite sarađivati, kao što sam ja to učinio danas sa vama - poručio je američki ambasador

Erik Nelson. Agencije

Avaz.ba

24.6.2020

Odsjek za Međunarodne odnose i evropske studije Internacionalnog Burch univerziteta organizovao je online predavanje i diskusiju sa Erikom Nelsonom, američkim ambasadorom za Bosnu i Hercegovinu.


Nakon uvodnog dijela ambasador je sa menadžmentom Univerziteta govorio o potencijalnoj saradnji i budućim zajedničkim projektima koji bi umanjili probleme kao što su nezaposlenost i odlazak mladih iz Bosne I Hercegovine, ali i podsticanje poduzetničkih inicijativa i uspjeha.

Ambasador je održao prezentaciju za studente na temu” From Competition to Collaboration: Reframing business and international relationships" s ciljem podsticanja umrežavanja i zajedničkog rada ka ostvarenju pozitivnih promjena. Ambasador je studentima govorio o važnosti povezivanja sa ljudima sa kojima imaju zajedničke interese.

- Više komunikacije omogućit će vam da ste još više okruženi ljudima sa kojima želite sarađivati, kao što sam ja to učinio danas sa vama - poručio je ambasador.


Erik Nelson. Agencije

Nakon prezentacije, studenti su se uključili sa raznim pitanjima koja su direktno uputili ambasadoru, a na koja je on odgovarao iz svoje perspektive. Studenti sa različitih odsjeka i iz različitih sfera društvenog i naučnog života uključili su se u diskusiju i pokazali svoju zainteresovanost za napredak i pozitivne promjene Bosne i Hercegovine. Kroz ovu sesiju istaknuta je i važnost medija kao osnovnog alata za razmjenu informacija i jačanja saradnje između država, u ovom slučaju Sjedinjenih Američkih Država i Bosne i Hercegovine, i podstaknuto podržavanje medija kroz posebne fondove.

- Mediji, posebno istraživački mediji igraju ključnu ulogu u edukaciji i informiranosti građana kao i globalnom jačanju demokratije i transparentnosti - rekao je ambasador.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.