NA KIOSCIMA DILJEM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Džakula: Neće biti crnog scenarija za BiH

Naši novinari su bili u Vijećnici gdje je predstavljena monumentalna postavka velikog bh. umjetnika Safeta Zeca posvećena Srebrenici

Piše: Avaz.ba

4.7.2020

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju “Dnevnog avaza”, najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, donosimo analizu i mišljenje političkih analitičara o sutrašnjim izborima u Hrvatskoj. Prema svemu sudeći, bit će ovo najneizvjesniji parlamentarni izbori. Za "Dnevni avaz" govore Drago Pilsel, Žarko Puhovski, Enver Kazaz. 

Iako su državni prihodi pali za 369 miliona maraka, Miro Džakula direktor Uprave za indirektno oporezivanje BiH kaže da ovakvi podaci ne trebaju šokirati javnost. 

Vjekoslav Mandić, ministar zdravstva Federacije BiH za "Avaz" analizira trenutnu epidemiološku situaciju i ističe da bismo se nepridržavanjem mjera opreza mogli dovesti u veoma tešku situaciju. Samo u "Dnevnom avazu" čitajte šta posebno nervira federalnog ministra zdravstva. 

Za "Dnevni avaz" je govorio i Nermin Džindić, ministar energije, rudarstva i industrije, koji je poručio da niti jedan rudar neće biti otpušten. 

Ličnost dana je Erik Nelson, ambasador SAD u BiH. 

Most Svilaj je završen, a ono što je jučer urađeno jak je vjetar u leđa ovoj poveznici s Hrvatskom. Čitajte u "Avazu" o čemu se radi. 

Naši novinari su bili u Vijećnici gdje je predstavljena monumentalna postavka velikog bh. umjetnika Safeta Zeca posvećena Srebrenici. 

Kanton Sarajevo očekuje raspodjela sredstava iz aranžmana sa MMF-om. Koliko će dobiti privredni subjekti? 

Crna hronika danas donosi detalje presude u predmetu "Unikat". Kako su Sanel Šeranić i Dean Đajić u laboratoriju uzgojili više od 700 stabljika marihuane?

U prilogu "Sedmica" donosimo intervju sa Volfgangom Petričem, bivšim visokim predstavnikom u BiH. 

Istražili smo i kako je koncertna djelatnost pala na koljena. Za "Dnevni avaz" govore Dino Šaran, Tomislav Kašljević, Fikret Vukalić Fantom. 

Na sportskim stranama donosimo priču o mogućnosti prelaska Edina Džeke u Inter. 





Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.