JUBILEJI

9.000. broj „Dnevnog avaza“!

U pamćenje ostaje urezana ona večer kada smo čekali Pingu iz štamparije da donese prve primjerke

Novinari i urednici čekaju prvi broj. Avaz

Piše: M. Dakić / Avaz.ba

25.7.2020

Dok su još na prozorima bile one UNHCR folije, jednog običnog septembarskog dana prije 25 godina kroz prozor u Radićevoj 8 uletjela je neka ptica... Napravila krug iznad naših glava i izletjela...

Bio je to, hajmo reći, historijski sastanak redakcije pred početak projekta „Dnevni avaz“. I sada, nakon svega, jasno je da je to bio dobar znak.

I valjda je to svima jasno. A za to ima barem 9.000 „malih“ razloga!

A, kada sam pisao uvodni tekst za 7000. broj, iz kojeg sam „ukrao“ ponešto za ovaj 9000., napisao sam „i sada s merakom, kada uđem negdje u kafanu, pred onima što su tada govorili: „Trajat ćete do Nove godine“ samo onako jalijaški namignem!

U pamćenje ostaje urezana ona večer kada smo čekali Pingu iz štamparije da donese prve primjerke... A čuvena Lada spremna da ih razveze do prvih čitalaca.

Ostala je upamćena i Zrinkina rečenica upućena dolje potpisanom, koji je od prvog dana u “Avazu“. A glasila je: „Daj, ostavi te brkove, počupat ćeš ih!“

A posebno je važno da je „Avaz“ bio prava škola novinarstva, stotine i stotine djece su prve korake napravile u ovoj novini, a danas su cijenjeni novinari, urednici, poslovni ljudi... I ponosan sam kada me sretnu i kažu „kako ste, uredniče“.
 
Ali „Avaz“ je prije svega jedna velika porodica.

Dakiću uručen poklon kompanije. M. Kadrić

Povodom odlaska u zasluženu penziju jučer je Mladenu Dakiću, dugogodišnjem uredniku, uručen prigodan poklon. Tom prilikom je glavni i odgovorni urednik Tarik Lazović izrazio zahvalnost Dakiću za veliki doprinos koji je godinama davao u „Dnevnom avazu“. A bilo ih je 9.000.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.