KOMENTAR DANA

Devet hiljada pobjeda

„Dnevni avaz“ je postao mnogo više od najprodavanijeg bh. proizvoda, najrelevantnijeg izvora informacija i najutjecajnijeg medija

Tarik Lazović. Avaz

Piše: Tarik Lazović / Avaz.ba

25.7.2020

Na kioscima diljem Bosne i Hercegovine i jutros je stigao „Dnevni avaz“.

Okruglo devethiljaditi put novinari, urednici, operateri, dizajneri, uposlenici štamparije, naši uporni i strpljivi vozači, distributeri i kolporteri Bosancima i Hercegovcima donijeli su u ruke svježe, tačne, zanimljive i važne informacije iz zemlje i svijeta.

U tome su suština i smisao truda koji skoro tri decenije vrijedni radnici ove kompanije svakodnevno ulažu.

Ali „Dnevni avaz“ je tokom proteklih devet hiljada brojeva postao mnogo više od najprodavanijeg bh. proizvoda, najrelevantnijeg izvora informacija i najutjecajnijeg medija u našoj državi.

„Avaz“ je nastao i rastao uz nezavisnu i suverenu Bosnu i Hercegovinu. Postao je neodvojivi dio identiteta države u koju je utkao ne samo ogromni trud, znanje, struku i rad novinara urednika i svih uposlenika nego i svaki zarađeni dinar, i to vidljivo, transparentno, kroz najuspješnije poslovne investicije i graditeljske pothvate koji danas krase bh. gradove.

Mnogo je važnih i utjecajnih medija u Bosni i Hercegovini, manje ili više uspješnih. Stalna transformacija medijskog biznisa neke brzo uzdiže, dok druge spušta, ali je „Avaz“ bio i ostao nezaobilazna konstanta u političkom, javnom, kulturnom, ekonomskom i sportskom životu države Bosne i Hercegovine, najveći i najznačajniji medijski sistem u historiji ove milenijske države.

Naše printano izdanje nerijetko je jedino što iz Sarajeva redovno dolazi u najzabačenije bh. gradove, povratnička mjesta i zaboravljene lokalne zajednice.

„Avaz“ je bio i ostao najsnažnija medijska platforma za glas branilaca i graditelja države, ali i glas obespravljenih, prognanih, diskriminiranih građana željnih promjena, napretka i boljeg života.

Kao društveno odgovorna kompanija, „Avaz“ svake godine svoje milionske dobiti ulaže u projekte koji donose i dobrobit široj zajednici, otvaraju nova radna mjesta i doprinose razvoju cijele države.

Tako će biti i ubuduće, ponajviše zahvaljujući i vama koji čitate ovaj komentar. Vidimo se, ako Bog da, i za 10.000. broj!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.