JUNAK GRAČANICE

Golman Jasmin Hušić, braneći svoj gol, mislio na bolesnu suprugu

Na dan putovanja sa ekipom u Ukrajinu, Hušić je saznao da mu je supruga iz Cazina prevezena na UKC u Tuzlu

Hrabri i daroviri golman Gračanice Jasmin Hušić. H. Čalić

Piše: H. Čalić

17.11.2020

Ekspedicija RK Gračanica, vratila se iz daleke Ukrajine, sa dvomeča sa ekipom Odese, sa pobjedom u prvoj utakmici (22:28) i porazom u drugom meču (30:26) i sa boljim skorom plasirala se u 3. kolo Evropskog rukometnog kupa, što je veliki uspjeh ne samo gračaničkog, već i bh. rukometa.

Potresnu priču sa ovog dalekog, ali uspješnog putovanja, zabilježio je i predsjednik Gračanice Nedim Musić. Riječ je o golmanu Gračanice Jasminu Hušiću, koji je u obje utakmice bravurozno čuvao svoj gol, iako je bio pod velikim pritiskom.

Predsjednik Musić i trener Doborac. H. Čalić

Na dan putovanja sa ekipom u Ukrajinu, Hušić je saznao da mu je supruga iz Cazina prevezena na UKC u Tuzlu, gdje je zbog koronavirusa hospitalizirana i priključena na kiseonik.

- Supruga našeg golmana Jasmina, bila je oboljela od težeg oblika koronavirusa, sa dodatnim zdravstvenim problemima. U samo nekoliko dana ova pošast odnijela je živote njenih dvojice dajdža. Premda pod velikim pritiskom i neskrivenom brigom, primjetno psihički odsutan, na stalnoj telefonskoj vezi sa Tuzlom, golman Hušić je bio junak uzvratne utakmice u Ukrajini. To se posebno odnosi na drugi dio odlučujuće utakmice, kada je odbranio dva sedmerca i upisao 12 odbrana, što je bilo odlučujuće, za naš prolazak u 3.kolo Evropskog kupa - napisao je Musić.

Radost Gračanice nakon velikog uspjeha u Ukrajini. H. Čalić

Ono što je najvažnije, neposredno nakon utakmice, rukovodstvo Gračanice je dobilo informaciju sa UKC iz Tuzle, da se zdravstveno stanje supruge golmana Hušića stabiliziralo, a kršni Krajišnik u tim trenucima nije krio svoju radost i zadovoljstvo, svoje emocije, koje je podijeio sa saigračima, trenerima, rukovodstvom kluba. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.