CEREMONIJE

Džaferović primio akreditivno pismo nove ambasadorice Francuske u BiH

Govoreći o bilateralnim odnosima Bosne i Hercegovine i Francuske, sagovornici su se složili da su tradicionalno prijateljski, te da ima prostora za jačanje saradnje, posebno u oblasti trgovine i investicija

Džaferović je poželio uspješan mandat ambasadorici Toudi. Predsjedništvo BiH

Piše: A. J.

17.11.2020

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović primio je akreditivno pismo novoimenovane ambasadorice Republike Francuske u BiH Kristin Toudi (Christine Toudic).



Na početku ceremonije predaje akreditivnog pisma, novoimenovana ambasadorica je iskazala predanost Francuske dugoročnom partnerstvu dvije zemlje, te izrazila podršku evropskom i NATO putu Bosne i Hercegovine.


Govoreći o bilateralnim odnosima Bosne i Hercegovine i Francuske, sagovornici su se složili da su tradicionalno prijateljski, te da ima prostora za jačanje saradnje, posebno u oblasti trgovine i investicija. Ambasadorica je u tom kontekstu upoznala Džaferovića o prioritetima u njenom radu, koji će se bazirati na pojačanju francuskih investicija, posebno u oblasti zaštite okoliša i razvoja francuskog jezika u Bosni i Hercegovini.

Džaferović je zahvalio na dugogodišnjoj važnoj i proaktivnoj ulozi Francuske u obnovi i razvoju Bosne i Hercegovine. Pozdravio je odluku Francuske da proširi angažman Francuske razvojne agencije (AFD) na Bosnu i Hercegovine, čime je dokazana posvećenost održivom razvoju i aktivnom angažmanu Francuske u našoj zemlji.


Na kraju ceremonije, Džaferović je poželio uspješan mandat novoimenovanoj ambasadorici Toudi, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.