NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Ništa od vakcinacije prije marta?

Ekskluzivno saznajemo i šta će biti predloženo danas na saslušanju u Kongresu SAD na kojem će učestvovati stručnjaci za zapadni Balkan

Piše: Avaz.ba

8.12.2020

Naslovnica današnjeg "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u Bosni i Hercegovini, čitajte: Ništa od vakcinacije prije marta?

Istraživali smo dokle su bh. vlasti stigle kada je u pitanju nabavka vakcina protiv koronavirusa.

Ekskluzivno saznajemo i šta će biti predloženo danas na saslušanju u Kongresu SAD na kojem će učestvovati stručnjaci za zapadni Balkan.

Naši novinari istraživali su i zbog čega Bugarska posljednjih dana blokira proširenje EU.

Sjednica Predsjedništva SDA na kojoj bi se trebali analizirati izborni rezultati i debakl ove stranke na lokalnim izborima bit će održana, najvjerovatnije, do kraja sedmice. Analiziramo, na kome će se u SDA slomiti kola.

Ličnost dana je fudbaler Matijas Fanimo.

Velika Britanija počinje sa masovnom vakcinacijom, tema je koju obrađujemo na Globusu.

Istraživali smo i u kakvom su stanju respiratori, dok se očekuje potvrđivanje optužnice u predmetu protiv Frikreta Hodžića, Fadila Novalića, Fahrudina Solaka i Jelke Miličević.

U današnjem „Avazu“ donosimo i temu – Rat dostavljača na ulicama bh. gradova

Inicijativa zastupnice Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH u Predstavničkom domu Državnog parlamenta Edite Đapo kojom se omogućuje dijaspori da lakše vrati svoje državljanstvo dobila je pozitivno mišljenje Komisije za finansije i budžet, Ustavnopravne komisije i Zajedničke komisije za ljudska prava, tema je kojom se također bave naši novinari.

Bili smo i na dženazi na mezarju Gornja Glogova u blizini Bratunca gdje je jučer ukopan otac četvoro djece Mehmed Gerović.

„Avaz“ je pokrenuo servis na engleskom jeziku. Više detalja pronađite u današnjem broju našeg lista.

Na stranama Crne hronike donosimo detalje pokušaja ubistva u Vogošći. Radi se o slučaju gdje je uhapšen Elvir Hajdarević koji je pokušao ubiti  J. K.

Pjevačica Gordana Goga Sekulić prekjučer je stigla u Sarajevo, a za „Avaz“ ekskluzivno otkriva razlog svoje posjete.

Na stranama Sporta sjetili smo se i velikog Mirze Delibašića, koji je preminuo na današnji dan prije 19 godina. Donosimo i detalje žrijeba kvalifikacija za SP, a otkrivamo i kada bi reprezentacija BiH trebala dobiti novog nogometnog selektora.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.