NAŠA STRANKA MOSTAR

Tanović: SDA i HDZ kad god im to treba stvore privid međusobnog neprijateljstva

Audiosnimak na kojem Ljubo Bešlić jasno govori o njihovoj međusobnoj slozi kad je o kadroviranju riječ, konkretan je dokaz da među njima svađe nema, rekao Tanović

A. J.

15.12.2020

Tanović: Krajnje je vrijeme da im kažemo da Mostar pripada svakom građaninu. Naša stranka

Mediji u Hercegovini danas su objavili audiosnimak pregovora između mostarskih ogranaka stranaka SDA i HDZ. Na snimku gradonačelnik Ljubo Bešlić govori kako se te dvije stranke dogovaraju oko kadroviranja u Mostaru – koga Salem Marić predloži za neku poziciju u ime Bošnjaka, Ljubo Bešlić se ne protivi, nego potpiše.

Na to je reagirao Tarik Tanović, predsjednik Gradskog odbora Naše stranke u Mostaru.

- SDA i HDZ kad god im to treba stvore privid međusobnog neprijateljstva i udruženim snagama za neprijatelje građana proglase građanske opcije, u ovom slučaju Našu stranku i SDP, tj. našu koaliciju "BH blok". Mi svi to znamo, a audiosnimak na kojem Ljubo Bešlić jasno govori o njihovoj međusobnoj slozi kad je o kadroviranju riječ, konkretan je dokaz da među njima svađe nema. Svakog SDA Bošnjaka na javnoj funkciji u Mostaru ovjerio je svojim potpisom Ljubo Bešlić. Svaki HDZ-ov Hrvat dobio je saglasnost Salema Marića. I jedni i drugi dva su obraza na licu iste rušilačke, kriminogene, nepotističke politike mržnje, ucjene i straha - naveo je Tanović.

On dalje napominje da "dok SDA "BH blok" proziva HDZ-ovom ispostavom za razjedinjavanje Bošnjaka, dotle od HDZ-a traže dozvolu za harčenje imovine građana na lijevoj strani Neretve i vrše podjelu među Bošnjacima na podobne i one koji trebaju egzistenciju tražiti van zemlje".

- Dok HDZ "BH blok" proziva da nam je namjera razbiti hrvatsko jedinstvo i omogućiti SDA da sama vlada gradom, u isto vrijeme traže od te iste SDA neometano pljačkanje Mostara na desnoj strani Neretve i Hrvate pretvaraju u dijasporu. Krajnje je vrijeme da im kažemo da Mostar pripada svakom građaninu koliko i bilo kome od njih i da ih pošaljemo u političku penziju, a one kojima dokažemo debljanje vlastitog imovinskog kartona zajedničkim dobrima i u zatvor - naveo je Tanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.