ŠTRAJK

Predsjedniku Sindikata SKB Mostar izbušili gume na automobilu

Sada smo samo motiviraniji da radimo još jače, poručio Anić

Anić: Dobio veliku podršku. Arhiv "Avaza"

Piše: M. Smajkić

24.12.2020

Ivica Anić, predsjednik Reprezentativnog sindikata Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar potvrdio nam je da je danas na svom automobilu zatekao izbušene gume.

Kako nam je rekao, iako je bio uznemiren, jer je danas , uz to što su zdravstveni radnici u Hercegovačko-neretvanskom kantonu nastavili generalni štrajk i Badnji dan, ipak, dobio je veliku podršku svojih kolega i prijatelja.

-Sada smo samo motiviraniji da radimo još jače-kratko je poručio u izjavi za „Avaz“.

Iz Predsjedništva i Skupštine Sindikata SKB Mostar su naveli da daju punu podršku svom predsjedniku.

- Neće nas pokolebati pokušaji zastrašivanja, raznih smicalica i prijetnji. Svaki vaš pokušaj u tome daje nam motiv i snagu da se još odlučnije borimo. A, svako vaše zastrašivanje, oštećivanje naše privatne imovine bit će javno i medijski popraćeno i prijavljeno policiji-poručili su iz Sindikata.

Također, iz oba Sindikata, SKB Mostar i Nezavisnog sindikata zaposlenika u zdravstvu HNK najavili su nakon božićnih blagdana veliku protestnu šetnju.

Podsjetimo, zdravstveni radnici u HNK više od godinu i po se bore za rješavanje svog statusa, odnosno, novi kolektivni ugovor kojim traže povećanje koeficijenata.

Generalni štrajk u koji su stupili 10.decembra, bio je nakratko prekinut jer je Vlada HNK sudskim putem osporavala zakonitost provođenja procedure štrajka. Međutim, Općinski sud Mostar je presudio u korist Sindikata, nakon čega je donesena odluka o nastavku štrajka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.