GRAČANICA

Omer Mehmedović i Lejla Kovačević najbolji sportisti

Pandemija je prošle godine sportu zadala težak udarac, ali se sportisti i sportski radnici nisu predavali

Dodijenjena priznanja. H. Čalić

Piše: H. Čalić

29.1.2021

Večeras je Sportski savez grada Gračanice, u sali BKC, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, organizovao tradicionanu sportsko-kulturnu manifestaciju Izbor sportiste godine.

- Pandemija je u 2020. godini, sportu napravila velike probleme, ali se sportski radnici i sportisti nisu predavali i ostvarili su dobre rezultate- istakao je predsjednik UO Sportskog saveza Suljo Mehanović.

- Grad je u teškoj situaciji stao uz svoje sportske kolektive i svoje sportiste i rezultati nisu izostali - poručio je Helić.

Ibrahim Zunić (ZOK) Gračanica i Nedim Musić RK Gračanica najbolji klubovi. H. Čalić

Najprije su dodijeljena priznanja postuhumno zaslužnim sportistima i sportskim radnicima. Preuzeli su ih članovi njihovih porodica. Priznanja posthumno su dodijeljena: Rukometašici, prof. Hadžiji Grbić, rukometašu Hajrudinu Heliću, nogometašima Muhamedu Šeli i Izetu Gopi.

Posebna priznanja su dobili: Humanista Tomislav Toman, Zaim Nurkić,  Ibrahim Žunić, Alden Atunbabić, Husein Mehanović i Mirsad Gopo. Dodijeljena su priznanja i u kategooooriji pionira, juniora i kadeta. Za trenera godine progašen je Ferid Imamović, a priznanje je dobio predsjednik NK Bratstvo Zaim Spahić.

Priznanja Omeru Mehmedoviću i Lejli Kovačević uručio Nusret Helić. H. Čalić

Ženski odbojkaški kub (ŽOK) Gračanica proglašen je za najuspješniji ženski, a Rukometni kub „Gračanica“ za najbolji muški klub.

Omer Mehmedović (RK Gračanica) najbolji je sportista, a Lejla Kovačević (ŽOK Gračanica) najbolja je sportašicagrada Gračanice za 2020. godinu. Njima je priznanja uručio gradonačenik Gračanice Nusret Helić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.