DANAŠNJI DNEVNI AVAZ

Dijaspora zavrnula pipu

Advokat porodica Palić i Hota za „Avaz“ Damir Koldžo potvrdio je za naš list da će iduće sedmice, u ponedjeljak ili utroak poslati krivičnu prijavu protiv KCUS-a

Piše: Avaz.ba

15.5.2021

Naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Dijaspora zavrnula pipu.

Širom Bosne i Hercegovine jučer je, drugog dana Ramazanskog bajrama, obilježen Dan šehida. Brojne delegacije odale su počast šehidima i poginulim borcima Armije RBiH. Pročitajte šta je poručila Dika Mahmutagić te muftija mostarski Salem ef. Dedović.

Ekonomska kriza zbog pandemije: Dijaspora u BiH poslala pola milijarde KM manje. Dijaspora je lani u BiH poslala 2,5 milijardi maraka. To je za skoro pola milijarde manje nego godinu ranije.

Komentar dana pisao je Alen Bajramović: Mjehur od sapunice.

U izraelskim napadima na pojas Gaze, prema jučerašnjim informacijama, do sada je ubijeno 119 civila, među kojima 31 dijete i 19 žena, saopćilo je palestinsko ministarstvo zdravstva. Za "Avaz" govori Sutka el-Baravi (Al-Barawy) iz grada Bejt Lahija u pojasu Gaze, Bišćanka koja već 30 godina živi u Palestini. Pročitajte šta nam je rekla o najnovijim dešavanjima.

Advokat porodica Palić i Hota za „Avaz“ Damir Koldžo potvrdio je za naš list da će iduće sedmice, u ponedjeljak ili utorak poslati krivičnu prijavu protiv KCUS-a. Pročitajte šta je od dokumentacije dobio te šta je navedeno u njoj.

Ličnost dana je Konor Mekgregor: Na tronu i po zaradi.

Otkrivamo koliko je od 2004., odnosno u proteklih 17 godina, iz budžeta svih nivoa vlasti političkim strankama je isplaćeno novca. Riječ je o milionima maraka što pokazuju i podaci Centralne izborne komisije (CIK) BiH.

Sarajlija Vedad Mešanović prije mjesec uvršten je na “Forbesovu” listu 30 najutjecajnijih mladih ljudi u oblasti finansija na svijetu. Otkrio nam je kako je došlo do saradnjie s „Googleom“.

Pročitajte i intervju sa Srđanom Mandićem, načelnikom općine Centar.

Jučer je bio crni dan za BiH: U eksploziji je poginuo desetogodišnji dječak, a zbog preljube Izet Bajrić je ubio suprugu pa presudio i sebi. U Srebreniku je preminuo mladić od strujnog udara, a kod Teslića je muškarac nastradao tokom radova na elektromreži.

U sjeni pandemije, u utorak počinje Evrovizija 2021.

Semjon Milošević, bivši stoper kluba s Koševa, za "Avaz" je govorio o dešavanjima u FK Sarajevo.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.