VRSTAN STRUČNJAK

Ko je novi v.d. član Nadzornog odbora Razvojne banke

Radno iskustvo je sticao kao direktor preduzeća "Energotehnika dd" Sarajevo, inspektor finansijske policije Federacije BiH, interni revizor za Grad Sarajevo, menadžer preduzeća "Peti element Sarajevo" i konsultant u "Agenciji za računovodstvo AS"

Vahidin Omanović: Vrsni stručnjak. AVAZ

Piše: S. S.

7.4.2022

Nakon što je Adisa Arapović na današnjoj sjednici Vlade FBiH smijenjena iz Nadzornog odbora Razvojne banke Federacije BiH, umjesto nje je imenovan Vahidin Omanović, vrsni stručanjak, koji je po zanimanju diplomirani ekonomista.

Vahidin Omanović je rođen u Sarajevu 1972. godine. Zvanje je stekao na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, a od dodatnog usavršavanja izdvajamo da je interni revizor za javni sektor, certificirani računovođa i ovlašteni procjenitelj.

Radno iskustvo je sticao kao direktor preduzeća "Energotehnika dd" Sarajevo, inspektor finansijske policije Federacije BiH, interni revizor za Grad Sarajevo, menadžer preduzeća "Peti element Sarajevo" i konsultant u "Agenciji za računovodstvo AS". 

Autor je knjige "Uposlenici, program i organiziranje službe računovodstva malih i srednjih preduzeća". Napisao je više članaka na temu poreza u časopisima "Porezni savjetnik" i "Feb".

Kao užu specijalnost navodi poreze, računovodstvo i reviziju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.