PROJEKAT CIAT

Graničnoj policiji BiH donirana oprema vrijednosti 270.000 KM

Na sastanku su zaključeni daljnji modaliteti suradnje i aktivnosti na zajedničkim projektima

Sa održanog sastanka. GP BIH

A. O.

28.4.2022

Pomoćnik direktora za organizaciju i operacije GPBiH Dragan Kulić primio je, 28. aprila 2022. godine u Glavnom uredu, programskog koordinatora UNDP-a Edina Serezlića sa svojim suradnicima. Povod ovog sastanka bila je isporuka drugog dijela donacija specijalističke opreme u okviru projekta CIAT koji financira Vlada Njemačke, te zajedničke aktivnosti u idućem razdoblju.

Pripadnici Granične policije su suočeni s povećanom razinom rizika u obavljanju svojih dužnosti, a nedostatak materijalno-tehničkih sredstava dodatno otežava rad policijskim službenicima te je od suštinske važnosti svaka donacija specijalističke opreme kako bi se adekvatno zaštitili, a time i učinkovitije štitili državnu granicu. 


Donirana oprema. GP BIH

UNDP godinama kontinuirano pruža podršku Graničnoj policiji BiH kroz razne projekte, a samo od početka ove godine su Graničnoj policiji BiH donirali specijalističku opremu u vrijednosti od gotovo 270.000 KM kroz Projekat za borbu protiv ilegalne trgovine oružjem u BiH (CIAT) koji se financira sredstvima Vlade Njemačke. Navedeni projekt se provodi u okviru aktivnosti na implementaciji Mape puta za održivo rješenje za suzbijanje nedopuštenog posjedovanja, zloupotrebe i trgovine malokalibarskim i lakim oružjem i pripadajućom municijom na Zapadnom Balkanu do 2024. godine.

Na sastanku su zaključeni daljnji modaliteti suradnje i aktivnosti na zajedničkim projektima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.