NEOSNOVANA TUŽBA

Presuda suda u Bosanskoj Krupi: "Avaz" nije oklevetao Agana Bunića, dužan platiti 2.063 KM

Nakon održane glavne javne rasprave zaključene dana 5. maja 2022 godine u prisutnosti tužioca i njegovog punomoćnika, tuženog Evelin Trako i punomoćnika tuženih, dana 1. juna 2022. godine, Sud je donio presudu, odbija se kao neosnovan tužbeni zahtjev

Agan Bunić: Odbijen tužbeni zahtjev. Avaz

Piše: E. Ć.

6.6.2022

Općinski sud u Bosanskoj Krupi donio je presudu (18 0 P 049208 21 P) 1. juna, kojom se odbija tužbeni zahtjev Agana Bunića, zastupnika u Skupštini USK protiv kompanije "Avaz-roto press" i urednika portala "Avaza" Evelina Trake. 

Bunić je tražio naknadu štete u iznosu od 5.001 KM. 

- Nakon održane glavne javne rasprave zaključene dana 5. maja 2022 godine u prisutnosti tužioca i njegovog punomoćnika, tuženog Evelin Trako i punomoćnika tuženih, dana 1. juna 2022. godine, Sud je donio presudu - odbija se kao neosnovan tužbeni zahtjev - navodi se u presudi Općinskog suda u Bosanskoj Krupi. 

Također, obavezuje se tužilac da tuženima nadoknadi troškove parničnog postupka u iznosu od 2.063,88 KM a sve u roku od 30 dana od dana donošenja presude, dok se preko dosuđenog iznosa odbija zahtjev za naknadu troškova postupka.

Podsjećamo, Bunić je tužio "Avaz", Evelina Traku, urednika i autora teksta "Halilu Bajramoviću porno-afera Agana Bunića nije bila problem kada je pristupao Narodu i pravdi, a sada tvrdi da stranka nije bila spremna stati iza njegovih afera" i podnaslovom, "Ništa to "krajiškoj britkoj sablji" Halilu nije smetalo". 



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.