SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Delegacija SBB-a na obilježavanju Dana pobjede na brdu Žuč i Dana odbrane općine Novi Grad

Pedsjednik Općinske organizacije SBB-a Novi Grad Denis Muminović dobio je priznanje za izuzetne zasluge u odbrani Novog Grada i Bosne i Hercegovine u odbrambeno-oslobodilačkom ratu

Delegacija SBB-a. SBB

Press centar SBB-a

16.6.2022

Delegacija SBB-a prisustvovala je obilježavanju Dana pobjede na brdu Žuč i Dana odbrane općine Novi Grad na platou Golog Brda, gdje je položen kamen temeljac za izgradnju centralnog spomen – obilježja "Krila slobode".

Na Golom Brdu, gdje su agresori u više navrata vršili žestoke napade s ciljem ovladavanja ovom kotom, ali i rejonom brda Žuč, gdje su se vodile odlučujuće borbe za Sarajevo i BiH, položen je kamen temeljac za spomenik "Krila slobode", grandiozni monument koji simbolizira pticu kao simbol slobode, a koji će se nalaziti u sklopu spomeničkog kompleksa Žuč u okviru projekta Opsada i odbrana Sarajeva 1992-1995.

Na manifestaciji su dodijeljena priznanja "Zlatna plaketa odbrane općine Novi Grad Sarajevo" i zahvalnice zaslužnima u odbrambeno-oslobodilačkom ratu.

Pedsjednik Općinske organizacije SBB-a Novi Grad Denis Muminović dobio je priznanje za izuzetne zasluge u odbrani Novog Grada i Bosne i Hercegovine u odbrambeno-oslobodilačkom ratu kao ratni komadant, predsjednik Udruženja 1. dobrinjske brigade i predsjednik Kordinacije boračkih udrženja općine Novi Grad.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.