PONOS BIH

"Avaz" na licu mjesta: Gledajte uživo doček Lane Pudar u Mostaru

Brojni građani su se okupili na dočeku šesnaestogodišnjakinje koja je osvojila prvo mjesto u utrci na 200 metara na Evropskom seniorskom prvenstvu u Rimu

Piše: N. Aj. - E. Ć.

20.8.2022

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar stigla je u Mostar gdje organiziran svečani doček. 

Brojni građani su se okupili na dočeku šesnaestogodišnjakinje koja je osvojila prvo mjesto u utrci na 200 metara na Evropskom seniorskom prvenstvu u Rimu.

Kako javljaju "Avazovi" reporteri sa lica mjesta, Lana je dočekana ovacijama i gromoglasnim aplauzom prisutnih, a pojedini su joj uručili i poklone. 


Imamo prvaka Evrope

Na organiziranoj press konferenciji prisutnima se obratio Senad Kavelj, predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara.

- Ono što mogu kratko, da ne dužim. Lana je učinila BiH ponosnom i pokazala kako se iz relativno male zemlje postaje šampion. U ime Sportskog saveza naravno da smo sretni i prezadovoljni. 

Imamo prvaka Evrope i to nas u Mostaru čini sretnim i ponosnim. Čuo sam Mostarce da se pitaju ko je izabrao ovi mjesto za press konferenciju, pa ovo je najljepše mjesto u BiH i Lana to zaslužuje. Bit će još medalja i dočeka - rekao je Kavelj.


Gradnja bazena u Mostaru

Nakon njega, prisutnima se obratio Lanin trener i predsjednik kluba "Orka" Damir Đedović.

- Hvala vam od srca. Znači nam strašno puno. Neću puno dužiti, vi ste došli da čujete šta Lana ima reći. Drago mi je što ćemo poslije press konferencije imati priliku da se zahvalimo svima koji su pomogli.

Nadam se da bazen u Mostaru više neće biti tabu tema i da će se sa gradnjom krenuti što prije. Lana to zaslužuje, Mostar zaslužuje - rekao je Đedović.


Sa lica mjesta - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+8

Lanina trenerica Alena Ćemalović se zahvalila svim prisutnima što su došli u velikom broju.

- Ovo je 11 godina kako se družimo s Lanom. I kada smo krenuli s ovom pričom, željeli smo da ovo bude jedna lijepa bh., mostarska priča. Ovo je dokaz da se i kod nas može uspjeti. S nama je i trener Goran iz Banja Luke koji je prije svega moj mentor u plivanju, jedan od najboljih trenera u Evropi i svijetu - rekla je Ćemalović.

Dodala je da ih očekuje odmor, da to Lana zaslužuje. Nakon toga slijedi kvalifikacijski ciklus za OI u Parizu.


Fokus je sada na Parizu

Goran Grahovac, Lanin trener iz Banja Luke je istakao da osjeća veliku energiju. 

- Hvala vam što ste došli, prvi put sam ispod Mosta i osjećam veliku energiju. Ja ne razumijem osjećaj sreće, jer sve gledam kroz štopericu. Govorio sam samo, radujte se ljudi, nije vrijeme za suze. Fokus je sada na Parizu - rekao je Grahovac. 

On je dodao da je Lani potreban odmori koji će trajati do 5. septembra.

Đedović je istakao da je s Grahovcem potpisan dvogodišnji ugovor i da je on od sada i zvanično dio Laninog tima. 


Lana: Hvala svima koji su uz mene

Prije neko što je započela svoje obraćanje, Lanu je publika još jednom pozdravila velikim ovacijama i gromoglasnim aplauzom. 

- Veliki pozdrav svim prisutnim, hvala na ovom aplauzu i što ste došli. Moram se zahvaliti medijima, vi ste razlog što je moj rezultat odjeknuo.

Nadam se da ćete imati razumijevanja, idem na odmor. Dosta mi je svega, sezona je duga i naporna, ali vrlo vrlo uspješna.  Moram se zahvaliti svojim trenerima Goranu, Aleni, Damiru, svojoj porodici, svim ljudima koji mi omogućavaju da odem na pripreme i takmičenja.

Znam da je nekada teška finansijska situacija, ne živimo u tako razvijenoj državi. Ali ja nikada nisam osjetila taj pritisak, hvala svim sponzorima i ljudima uz mene - rekla je Lana. 


Sa lica mjesta - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Lana Pudar je nakon press konferencije pozirala, a nakon toga se fotografisala sa fanovima. Najmlađi su željeli fotografiju sa sjajnom bh. plivačicom, koja već postaje idol najmlađih.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.