SPEKTAKL U MOSTARU

Skokom Dine Bajrića počelo finale Red Bull Cliff Divinga

Najbolji svjetski skakači i skakačice su, prethodno, održali trening, a vodstvo pred današnje finale drže aktuelni šampioni, Australka Rhiannan Iffland i Francuz Gary Hunt.

Piše: M. Smajkić

27.8.2022

U Mostaru je počeo spektakl na Starom mostu, veliko finale takmičenja Red Bull Cliff Diving, koje se u najvećem gradu na neretvi održava sedmi put i koje se održava pred više hiljada gledalaca.

Spektakl je počeo skokom Dine Bajrića koji je izveo svoju "lastu", a potom je sjajni Božo Vrećo s platforme na Starom mostu izveo pjesmu "Što te nema".


Počeo spektakl u Mostaru - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Hunt traži četvrtu pobjedu

Najbolji svjetski skakači i skakačice su, prethodno, održali trening, a vodstvo pred današnje finale drže aktuelni šampioni, Australka Rhiannan Iffland i Francuz Gary Hunt.

U ženskoj konkurenciji, druga je Kanađanka Molly Carlson, a treća Kolumbijka Maria Paula Quintero. Kod muškaraca, drugo mjesto trenutno zauzima Rumun Catalin Preda, dok treće dijele Španac Carlos Gimeno i Ukrajinac Oleksiy Prygorov.

Devetostruki šampion Hunt danas će loviti četvrti trijumf u Mostaru, dok će petostruka prvakinja Iffland pokušati da ostvari hat-trick pobjeda na Starom mostu.

-Naravno da bih volio pobijediti ovdje četvrti put. Imao sam dva dobra skoka, dovoljno za vodstvo. Ako dobijem dobre ocjene i budem na pobjedničkom postolju, bit ću sretan. Ako ne, opet ću biti sretan- kaže Britanac, koji od prije par godina nastupa pod francuskom zastavom.

Dvije finalne serije

Skakači i skakačice će danas izvesti dvije finalne serije. U završnici se izvode skokovi po slobodnom izboru, bez ograničenja koeficijenta težine, koji uz dobre ocjene mogu donijeti veliki broj bodova. To je prilika za skakače da izvuku „tešku artiljeriju“ i pokušaju promijeniti stanje na tabeli.

-Bodovi su u težim skokovima, i mislim da ćemo u subotu vidjeti dosta promjena na tabeli. Svakako se nadam hat-tricku na Starom mostu. Ali, to su ipak statistike, trudim se da ne mislim o tome prije kraja. Bilo bi sjajno, ali trenutno se fokusiram samo na sljedeći skok- izjavila je zadovoljna Iffland.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.