AVAZ NA LICU MJESTA

Dodik se obratio javnosti: Moj primarni cilj će biti interes RS, jer sam dobio podršku naroda

U utrci za predsjednika RS pobijedio Jelenu Trivić

Dodik: Pobijedio Jelenu Trivić. Screenshot

Piše: A. Č. - E. Ć.

27.10.2022

Lider SNSD-a Milorad Dodik novi je predsjednik RS, saopćeno je na današnjoj sjednici Centralne izborne komisije (CIK) Bosne i Hercegovine.

Sjednica je održana nakon nakon ponovnog brojanja glasova, kojoj su prethodili protesti opoziciji. Nakon što je proglašen za predsjednika RS, Milorad Dodik je održao press-konferenciju u Istočnom Sarajevu.

- Brojne redakcije su tražile moju reakciju nakon izbornog rezultata, ja sam smatrao da je ovako najbolje. Pokazali smo da je RS demokratsko društvo sa visokim standardima i sa svim onim što krasi jednu odgovornu naciju, kao što je srpski narod u RS.

Vrijeme izbora, ove sage koja je očigledno bila nekome potrebna je gotova. U svakom slučaju mislim da se trebamo okupiti oko RS, očekuju nas teška i izazovna vremena u narednom periodu, na globalnom i regionalnom nivou. 

Moj primarni cilj će biti interes RS. Ja sam dobio podršku naroda u RS. Drago mi je što smo bili odgovorni u noći izbora kada smo saopćavali te rezultate i drago mi je što smo bili tačni. Ponosan sam na svoje saradnike. 

Smatram da bez obzira na sve, i kako je ko glasao, bilo za nas, mene ili SNSD ili neke druge političke partije, da se sada moramo fokusirati na RS - rekao je Dodik.

On je naveo kako je "narod potvrdio svoju volju na velikom skupu u Banjoj Luci".

- Narod je svoje izabrao i drago mi je što je to potvrdio na mitingu u Banjaluci. Atmosfera je nešto što ohrabruje, a meni daje novu energiju i snagu. Ono što je izneseno kao Povelja narodnog sabora, želim da stavim na najviši rang svojih prioriteta. Pozivamo sve političke partije na saradnju za stabilnost i mir, za razumijevanje - dodao je Dodik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.