FRANJEVAČKI SAMOSTAN

Svećenici u Livnu ugostili Zlatka Dalića

Uime nas biskupa Banjolučke biskupije, svećenika, redovnika i vjernika zahvaljujemo Vam što ste kao selektor Hrvatske fudbalske ekipe s njome ostvarili veliki uspjeh na svjetskom fudbalskom takmičenju u Kataru godine 2022.

Zlatko Dalić s franjevcima. Fena

S. S.

4.1.2023

Franjevački samostan sv. Petra i Pavla, Gorica - Livno ugostio je u srijedu izbornika Hrvatske fudbalske reprezentacije Zlatka Dalića.

Pomoćni banjolučki biskup mons. dr. fra Marko Semren, uime Banjalučke biskupije, čestitao je Daliću i Hrvatskoj fudbalskoj reprezentaciji na postignutim uspjesima pročitavši tekst posvete s knjige koju mu je ovom prigodom darovao - "Banjalučka biskupija u riječi i slici od 1881. do 2006.", a koji potpisuju banjalučki biskupi mons. Franjo Komarica i mons. Marko Semren.

- Uime nas biskupa Banjolučke biskupije, svećenika, redovnika i vjernika zahvaljujemo Vam što ste kao selektor Hrvatske fudbalske ekipe s njome ostvarili veliki uspjeh na svjetskom fudbalskom takmičenju u Kataru godine 2022. te nama i Hrvatima širom svijeta priuštili veliku radost i zadovoljstvo za božićne praznike. Čestitamo Vam i na ličnom svjedočenju kršćanskih vrednota - navodi se u tekstu.

Nakon Dalićeve zahvale na čestitkama uslijedilo je jednosatno druženje uz kavu i razgovor o sportu, prije svega o fudbalskom prvenstvu u Katru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.