IZ SDA BILI PROTIV

Usvojeno na Skupštini: Kanton Sarajevo dobiva Centar za napredne tehnologije

Za je glasalo 18 zastupnika, protiv je bilo 2 i a suzdržanih 7 zastupnika

Skupština usvojila Odluku o osnivanju Centra za napredne tehnologije. Avaz

E. T.

18.4.2023

Skupština Kantona Sarajevo danas je usvojila Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Javne ustanove "Centar za napredne tehnologije u Sarajevu".

Za je glasalo 18 zastupnika, protiv je bilo 2 i a suzdržanih 7 zastupnika. 

Dvije dobre ideje

Usvajanju odluke o osnivanju "Centra za napredne tehnologije u Sarajevu", prethodila je rasprava u kojoj su zastupnici opozicije, prvenstveno zastupnika iz SDA bili protiv usvajanja odluke o osnivanju ovog Centra. 

- Moja intencija je bila da se povuče ova odluka dakle da se povuče s dnevnog reda. To je naš politički stav. Pozivam i kažem razumijem da čovjek (ministar Zlatko Mijatović, op. a.) nije učestvovao u pripremanju jedne ovakve odluke. Povucite ga za narednu sjednicu da ga i mi podržimo. Postoje dvije dobre stvari u ovom dokumentu, postoje dvije ideje koje su dobre, ali implementacija nije dobra - rekao je Mahir Dević, predsjednik Kluba SDA u Skupštini KS. 

Jedina veza

Elvis Vreto, zastupnik Naroda i Pravde, odgovorio je Deviću iz SDA. 

- Ovo je nekorektno. Ako govorimo o ministarstvu privrede, šta je veza jedina, a to je da je Centar iz privrede vezan za privredu. Pozivanje na Zlatka Mijatovića kako on ne poznaje dovoljno prijedlog odluke, dakle, ovo su osnovne stvari, koje svako poznaje - dodao je Vreto.

Nakon pojedinačnog izjašnjavanja na zahtjev Kluba SDA, sjednica Skupštine KS je završena. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.