IZRAZIO ZAHVALNOST

Kozarić razgovarao s austrijskim ministrom Aleksanderom Šalenbergom

Ministar Šalenberg je istakao da je interes Austrije da zemlje zapadnog Balkana što prije postanu članice Evropske unije

Sa sastanka s diplomatama. Fena

FENA

11.5.2023

Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Austriji Kemal Kozarić razgovarao je u Beču s ministrom za evropske i međunarodne poslove Republike Austrije Alexanderom Schallenbergom tokom sastanka kojeg je za veleposlanike zemalja EU, Evropskog ekonomskog prostora (EEA) i kandidata za članstvo u EU priredila ambasadorica Kraljevine Švedske Annike Marković povodom švedskog predsjedanja Vijećem Evropske unije.

Tom prilikom ambasador Kozarić izrazio je zahvalnost ministru Schallenbergu na podršci i pomoći koju Austrija pruža Bosni i Hercegovini na evropskom putu, a posebno na zalaganju za dodjelu kandidatskog statusa za članstvo u Evropskoj uniji. Izrazio je uvjerenje da će Austrija i dalje snažno podržavati našu zemlju na putu evropskih integracija.

Ministar Schallenberg je istakao da je interes Austrije da zemlje zapadnog Balkana što prije postanu članice Evropske unije. Poručio je da su zemlje zapadnog Balkana dio ovog prostora i da što prije treba da budu dio EU. Naveo je da je, pored EU, velika uloga i na zemljama zapadnog Balkana kako bi se započeti procesi pristupanja okončali što prije, saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću MVPBiH. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.