BOJANA KONDIĆ PANIĆ

Ambasadorica BiH za Kneževinu Monako predala akreditivna pisma princu Albertu II od Monaka

Princ Albert je tom prilikom naglasio opredjeljenost Kneževine Monako za daljnje jačanje bilateralne saradnje i afirmisanje političkih i ekonomskih od

Bojana Kondić Pandić. MVP BiH

S. S.

19.5.2023

Ambasadorica Bosne i Hercegovine za Kneževinu Monako, sa sjedištem u Parizu, Bojana Kondić Panić predala je akreditivna pisma princu Albertu II od Monaka.

Svečanosti predaje akreditivnih pisama, održanoj u palati u Monte Carlu, prisustvovali su prvi saradnici princa, među kojima direktorica diplomatskih i konzularnih odnosa Marie-Catherine Caruso-Ravera i generalna konzulica BiH u Monaku Donatella Campioni, kao i druge visoke monaške ličnosti.

U razgovoru koji je uslijedio nakon predaje akreditivnih pisama, ambasadorica Kondić Panić upoznala je princa Alberta II od Monaka s aktuelnom političkom i ekonomskom situacijom u našoj zemlji, te ukazala na mogućnosti investiranja u Bosnu i Hercegovinu, posebno u oblasti turizma i obnovljivih izvora energije.

Princ Albert je tom prilikom naglasio opredjeljenost Kneževine Monako za daljnje jačanje bilateralne saradnje i afirmisanje političkih i ekonomskih odnosa. U tom cilju, najavljene su i uzajamne posjete dviju država na visokom nivou.

Tokom posjete Kneževini Monako, ambasadorica Kondić Panić je imala priliku sastati se i sa direktorom monaškog ekonomskog foruma Guillaumom Roseom, sa kojim je razgovarala o konkretizaciji saradnje u oblasti privrede i narednim koracima za njenu realizaciju - saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću MVP BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.