MINISTAR PRIVREDE KS

Zlatko Mijatović za "Avaz" otkrio zbog čega se čeka na renoviranje krova Skenderije

U iščekivanju realizacije ovog projekta Vlada Kantona Sarajevo je dala saglasnost Ministarstvu privrede za dva projekta vezana za Skenderiju

Zlatko Mijatović. LinkedIn - Destination Sarajevo

11.6.2023

Renoviranje krova Skenderije, koji je pao pod težinom snijega, godinama je na čekanju.

Problem za realizaciju projekta renoviranja predstavljaju imovinsko-pravni odnosi, rekao je za portal "Avaza" ministar privrede Kantona Sarajevo Zlatko Mijatović.

- To je bilo prvenstveno u planu da se radi, ali zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa između Skenderije i Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo to je trenutno na stand-byu. Čekamo da se to pitanje riješi i kada to bude završeno, doći će na red, jer je bilo i planirano u Budžetu KS za ovu godinu. Nadamo se da će to što prije završiti i da ćemo moći dati saglasnost te da se onda ide u realizaciju – istakao je ministar Mijatović za portal "Avaza".

U iščekivanju realizacije ovog projekta Vlada Kantona Sarajevo je dala saglasnost Ministarstvu privrede za projekat sanacije Doma mladih“ u vrijednosti od pet miliona KM i unaprijeđenja sajamskog turizma sanacijom platoa, za šta je predviđeno 1,5 miliona KM.

- To su značajni projekti. Centar Skenderija je prikupio potrebnu dokumentaciju, izgradila idejno rješenje i taj materijal je trenutno na ministarstvu finansija, nakon toga ide procedura zaduživanja i nakon toga se ide u dalju realizaciju - zaključio je Mijatović za "Avaz".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.