KRŠI SVE PROCEDURE

Sudiju Branka Perića čeka novi disciplinski prekršaj: Šta kažu iz UDT-a za "Avaz"

Perić je u svom saopćenju, iako je riječ o sudiji, iznio teške optužbe na račun tužioca i našeg medija

Branko Perić. Fena

M. Aš.

12.6.2023

U vezi s Vašim upitom, možemo potvrditi da će Ured disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine, po službenoj dužnosti, razmotriti predmetno saopćenje sudije Suda Bosne i Hercegovine, Branka Perića, u okviru svojih zakonskih ingerencija.

Kažu ovo u odgovoru za "Dnevni avaz" iz VSTV-a na naše pitanje "Da li je Ured disciplinskog tužioca formirao predmet po službenoj dužnosti protiv sudije Suda BiH Branka Perića, a nakon njegovog saopćenja u kojem komentira "žive"" predmete, ali se obračunava sa tužilaštvom i medijima!?

Podsjećamo, Perić se prije nekoliko dana, a nakon što je Ured disciplinskog tužioca protiv njega podnio tužbu, a Tužilaštvo BiH pokrenulo istragu na državne tužioce i "Avaz".

Perić je u svom saopćenju, iako je riječ o sudiji, iznio teške optužbe na račun tužioca i našeg medija.

- Tužilačko-medijska mafija je nakon disciplinskog postupka izdjejstvovala pokretanje i predistražnog krivičnog postupka protiv mene zbog počinjenja krivičnih djela odavanja tajnih podataka i kršenja zakona od sudije iz Krivičnog zakona BiH, počinjenih objavljivanjem izdvojenog mišljenja prilikom objavljivanja presude u svojstvu predsjednika vijeća u krivičnom predmetu `Novalić i drugi` - naveo je, između ostalog, Perić u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.