OPUNOMOĆENIK PORODICE

Advokatica Mujčinović za "Avaz": Nadam se da će ubistvo Emire predstavljati prekretnicu kad je riječ o femicidu u BiH

U konkrenom slučaju se radi o dugogodišnjem zlostavljanju i maltretiranju rahmetli Emire, koja se hrabro, sama borila kroz sve institucije sistema

Mujčinović: Porodica Maslan je poštena porodica. N1 - Facebook

Alen Bajramovic

15.11.2023

Dok se porodica i sugrađani pripremaju za dženazu i oproštaj od Emire Maslan, nove žrtve femicida u BiH, advokat Amila Mujčinović u njihovo ime upućuje riječi zahvalnosti kompletnoj bh. javnosti za razumijevanje i podršku u ovako teškim danima. Mujčinović se zahvaljuje i svima koji su prepoznali i sami demantirali nesuvisle izjave i komentare koji su se mogli čuti u medijima.

- Porodica Maslan je poštena i dostojanstvena porodica koja stojički prolazi kroz najteže trenutke njihovih života. Poštujući njihovu bol i privatnost, nakon dostojanstvenog ispraćaja rahmetli Emire, javnosti ću dati detaljnije informacije - kazala nam je Mujčinović.

Ona je za "Avaz" kratko komentirala događaj koji je šokirao kompletnu javnost, pa ponovo otvorio pitanja u vezi sa zakonskom regulativom u ovoj oblasti, odgovornost institucija i primjenu zakona u praksi.

- U konkrenom slučaju se radi o dugogodišnjem zlostavljanju i maltretiranju rahmetli Emire, koja se hrabro, sama borila kroz sve institucije sistema. U tom hrabrom duhu rahmetli Emire će porodica s punomoćnicom i nastaviti borbu za pravdu. Nećemo se očitovati o nesuvislim komentarima od počinioca ovakvog zločina. Samo ću istaći da svaki klijent ima punomoćnika ili advokata spram svog dostojanstva. Nadam se da će ovaj zločin predstavljati prekretnicu kada je riječ o femicidu u BiH - ističe Mujčinović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.