"VIDIMO SE ZA 10 DANA"

Ivan Begić nije htio platiti kaznu: Ide u zatvor?

I zatvor je za ljude, ljude koji nisu u sistemu vlasti, naveo je

Ivan Begić. Dejan Rakita / PIXSELL

S. S.

15.11.2023

Ivan Begić, kandidat za potpredsjednika RS na prošlim Općim izborima i nekadašnji odbornik PDP-a u Skupštini Grada Banja Luka, mogao bi da ode u zatvor na deset dana, pišu Nezavisne.

Ovo je objavio sam Begić putem svog profila na društvenoj mreži "X".

- I zatvor je za ljude. Ljude koji nisu u sistemu vlasti. Vidimo se za 10 dana - napisao je Begić, uz priloženu fotografiju na kojoj se vidi rješenje Osnovnog suda u Kotor Varošu od 3. novembra 2023, a u kome piše da se ranija kazna od 500 KM zamjenjuje zatvorskom u trajanju od deset dana.

Da stvar bude jasnija, pogotovo ovo "zamjenjuje se", podsjećamo da je Begić prvobitno dobio kaznu od 500 KM zbog dešavanja u Čelincu iz 2018. godine, kada je zajedno sa aktuelnim gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem otišao na otvaranje mosta u ovoj općini od strane rukovodstva RS, predvođenog Miloradom Dodikom, gdje je došlo do sukoba.

Begić u razgovoru za "Nezavisne novine" kaže da je tada dobio kaznu od 500 maraka, ali da je odbio da plati.

- To traje već par godina. Onda to nisu uspjeli naplatiti ni prinudnom naplatom, zbog čega je sada po zakonu došla odluka da se novčana kazna preinačuje u zatvorsku - kaže Begić.

Na pitanje da li će kaznu sada platiti ili će kako je rekao ipak pristati na odlazak u zatvor, poručuje:

- Bliži sam opciji da izaberem zatvor. Mogu da platim kaznu, ali radi se o principima. Imam nekih osam dana da donesem odluku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.