GRAČANICA

Tuga u porodici i među prijateljima: Jutros, nakon teške bolesti, preminuo Mahir Osmić, borac 212. brigade

Za jedno veče bajkeri i gračanička raja u kafiću „Times Square 92“, prikupili 13 hiljada maraka za liječenje Mahira

Mahir Osmić: Borio se sa teškom bolešću. Facebook

H. Čalić

20.1.2024

Pedesetogodišnji borac Armije Republike Bosne i Hercegovine, pripadnik 212. Bosansko-oslobodilačke brigade, Mahir Osmić Maks iz Gračanica, preminuo je jutros u 7 sati na UKC u Tuzli. Izgubio najvažniju životnu bitku. Borio se sa teškom bolešću, prikovan za bolesnički krevet. Obilazili su ga članovi porodice, saborci, bajkeri, obični ljudi, njegova raja.

U Gračanici je bila pokrenuta spontana humanitarna akcija za pomoć u liječenju Mahira. Saborci iz 212. Bosansko-oslobodilačke brigade, pokrenuli su akciju i prikupili dio sredstava. Jedan od komandira ove brigade „Zlatni ljiljan“ Senad Batalević, šokiran viješću o preranoj smrti saborca, kaže da je Mahir, u 212. brigadi bio od osnivanja. Kada je trebalo život založiti za svoju domovinu, Mahir kao mladić, ni trenutka nije razmišljao.

Najbolji prijatelji pored dva Mahirova motocikla: Bio je dobar borac, uzoran bajker. H. Čalić

U akciju pomoći za liječenje uklučili su se i bajkeri iz nekoliko općina, jer je Osmić bio njihov član, imao je dva motocikla. U kafiću „Times Square 92“ vlasnika Edina Omerčića, Gračanlije koji je objekat ustupio bez naknade i uradio dosta posla, osim bajkera stigle su brojne Gračanlije, obična raja i u humanitarne kutije su dali svoju podršku za liječenje Osmića. Među njima je bio i bajker i prijatelj Ermin Alić. Te večeri sakupljeno je više od 13.000 maraka za Mahirovo liječenje.

I ona stiže tužna vijest, Mahir odlazi na drugi, bolji, pravedniji svijet. Dženeza će se klanjati ispred Šarene džamije sutra (ndjelja, 21.januara u 14,30), a ukop će se obaviti na mezarju Šabuša. Za Mahirom tuguju: otac Osman, majka Behija, sestra Melisa, sin Emir, supruga Mirsada, tetka Bahrija, komšije, prijatelji, Gračanlije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.