DOŽIVJETI STOTU

Kod Mostara: Nena Fata Gološ proslavila 100. rođendan

U mostarskom Udruženju penzionera imaju petero stogodišnjaka

S rođendanskog slavlja nene Fate. Facebook

Meliha Smajkic

11.2.2024

Fata Gološ iz mjesta Vranjevići kod Mostara sinoć je proslavila 100. rođendan. Svojih 100 godina života nena Fata je proslavila u krugu svoje porodice, koja je za svoju slavljenicu organizirala veliko druženje uz večeru u jednom hotelu u Blagaju.

Jubilarnom rođendanu uz veliku tortu na kojoj je dominirala fotografija nene Fate, osim njene porodice, rodbine i prijatelja prisustvovali su i predstavnici Udruženja penzionera Mostar.

- Nena Fata je naša članica i njena porodica nas je pozvala na rođendansko slavlje, koje je, zaista, bilo lijepo organizovano. Raduje nas da se nena Fata osjeća dobro i da njena porodica lijepo brine o njoj, a mi smo joj uručili skromne poklone. Rijetke su ovakve rođendanske proslave. Inače, ona nije naša jedina 100-godišnjakinja, imamo ih još četvero. Naša najstarija članica ima 102 godine - rekao nam je Izet Šehić, predsjednik mostarskog Udruženja penzionera.

Uz 100-godišnjake, Udruženje broji i 15 članova koji imaju preko 95 godina. Svima njima su tokom prošle godine uručili po 50 KM kao mali znak pažnje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.