MIZ BANJA LUKA

Muamer ef. Okanović na otvaranju Arnaudije: Dragulj među džamijama, sretan sam što otvara svoja vrata

Ona će uz radost vjernika i građana Banje Luke uz ostale banjalučke džamije biti stjecištem dobrih i čestitih ljudi

Muamer ef. Okanović. N. Ajnadžić / Avaz

Nerma Ajnadžić

7.5.2024

Glavni imam Medžlisa Banja Luka hafiz Muamer ef. Okanović obratio se na otvaranju Arnaudije džamije.

On je pozdravio sve prisutne, a posebno brojne delegacije različitih nivoa vlasti, ali i predstavnike iz Turske, među kojima je i ministar kulture i turizma Turske Mehmet Nuri Ersoj.

- Dobrodošlicu želimo i predstavnicima crkava i vjerskih zajednica, ambasadorima, drugih međunarodnih organizacijama. Dobrodošlicu želimo i svima onim koji su današnjim dolaskom uveličali ovu manifestaciju. Džamija Hasana Defterdara dragulj je među džamijama i upotpunjuje ljepotu džamija koju su stoljećima Banju Luku krasile bivajući stjecistištima duhovnosti, plemenitosti i oživotvorenja ljudskih odnosa. Izgrađenja nedugo nakon Ferhat-pašine džamije raskošnošću enterijera, prostrašnoću harema ostala neizostavnim dijelom Banjalučana i svih posjetioca koji su u njenom okrilju boravili - rekao je ef. Okanović.

Dodao je da je izuzetno sretan da džamija otvara svoja vrata.

- Ona će uz radost vjernika i građana Banje Luke uz ostale banjalučke džamije biti stjecištem dobrih i čestitih ljudi. Boga molimo da nagradi sve one koji su uložili napor da Arnaudije bude i ostane ukras pregaoca duhovnosti i ljepote - kazao je ef. Okanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.