SIMBOLIČNA PORUKA

Na Bistričkoj stanici svečano otvoren Muzej "Valter brani Sarajevo"

Muzej je posvećen kultnom filmskom ostvarenju rediteljskog velikana Hajdurina Šibe Krvavca

Muzej "Valter brani Sarajevo" - Avaz
Muzej "Valter brani Sarajevo" - Avaz
Muzej "Valter brani Sarajevo" - Avaz
Muzej "Valter brani Sarajevo" - Avaz
Gradonačelnica Benjamina Karić - Avaz
+5
D. R.

9.5.2024

Muzej "Valter brani Sarajevo" svečano je otvoren danas na Bistričkoj stanici u Sarajevu.

Muzej je posvećen kultnom filmskom ostvarenju rediteljskog velikana Hajdurina Šibe Krvavca, a zasigurno će postati jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija.

Svečanom otvorenju prisustvovala je i gradonačelnica Benjamina Karić koja se obratila prisutnima isknuvši kako je muzej simbolično otvoren na 9. maj - Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope.

- Izuzetno sam zahvalna uvaženom gospodinu Jasminu Durakoviću i direktorici Gradskih muzeja Senki Ibrišimbegović što smo zajedno otvoril muzej "Valter brani Sarajevo". "Ovo je jedan prekrasan omaž sjajnom filmu i još sjajnijem čovjeku Šibi Krvavcu koji je napravio mnogo toga na šta Sarajevo i BiH mogu biti ponosni. Očekujemo da će ovaj muzej privući veliki broj kako naši građana tako i turista. Drago mi je kada u oblasti kulture možemo napraviti jedan iskorak, a sigurno će ovaj muzej biti dodatna vrijednost našem gradu - kazala je Karić.

Muzej je otvoren je 6. aprila 2019. godine u ulici Dženetica Čikma, ali na inicijativu Benjamine Karić, lokacija muzeja premještena je u obnovljenu stanicu Bistrica na kojoj su snimane neke od scena u filmu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.