PREDSJEDNIK PDP

Borenović: Ispitati kako je navodni član narko kartela postao počasni konzul BiH u Panami

Dotakao se Borenović i pitanja "kako je moguće da je takva osoba povezana s nosiocima najviših funkcija

Branislav Borenović. Fena

N. H.

13.5.2024

Branislav Borenović, predsjednik PDP, osvrnuo se na slučaj Fatiha Kola, turskog državljanina koji je jednoglasno imenovan od Predsjedništva BiH za počasnog konzula u Panami. Kol je optužen za pranje novca. 

- Navodi da je član poznatog narko kartela, turski državljanin Fatih Kol, koji je optužen za pranje novca stečenog preprodajom kokaina, zapravo počasni konzul BiH u Panami, imenovan na prijedlog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović, a na lobiranje ministra Staše Košarca, oboje kadrova SNSD, predstavlja još jedan nezamisliv skandal u režiji ove vlasti - rekao je predsjednik PDP - Branislav Borenović.

Dotakao se Borenović i pitanja "kako je moguće da je takva osoba povezana s nosiocima najviših funkcija.

- Na ovo saznanje nadležne institucije trebaju odmah reagovati, jer javnost traži odgovore. Pozivam Tužilaštvo BiH da detaljno obavijesti javnost o ovim navodima. O njima mora da se izjasni i član Predsjedništva BiH, Željka Cvijanović, na čiji prijedlog je počasni konzul, perač novca, imenovan. A ukoliko se i djelić svih ovih navoda ispostavi istinitim, vrijeme je da skandal ministar Košarac, koji je odavno izgubio svaki moralni kredibilitet da obavlja bilo kakvu poziciju, bude razriješen ili podnese ostavku - zaključuje Borenović.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.