PROMO

Sparkasse Banka nudi uslugu zamjene nevažećih novčanica švicarskog franka

Sparkasse Banka nudi uslugu zamjene nevažećih novčanica švicarskog franka. Sparkasse Banka

Sponzorisani tekst

27.5.2021

Sparkasse Banka nudi uslugu zamjene serije osam novčanica švicarskog franka koje su povučene iz opticaja u poslovnicama u cijeloj BiH. Budući da Sparkasse Banka trenutno jedina ima direktni izvozni kanal ove strane valute prema Švicarskoj, uslugu može ponuditi po vrlo konkurentnim uslovima i brzu proceduru realizacije.

Uslugu zamjene nevažećih CHF novčanica mogu koristiti svi klijenti koji imaju otvoren tekući račun u Sparkasse Banci. Ukoliko klijenti nemaju otvoren tekući račun, uz standardnu, osnovnu dokumentaciju ga mogu otvoriti na šalterima banke u roku nekoliko minuta.

Usluga se pruža po inkaso principu, što znači da klijent predaje nevažeće novčanice u banci i dobija potvrdu o istom, a novac mu naknadno biva uplaćen na tekući račun. Brzina realizacije uplate novca na račun zavisi od lokacije predaje novca, a prosječan rok uplate je 7-15 dana.

Klijentima je na raspolaganju opcija zamjene nevažećih CHF novčanica u istu valutu uz proviziju od 5% ili konverziju u konvertibilne marke.

Trenutno ne postoji ograničen rok za zamjenu ovih novčanica u poslovnicama Sparkasse Banke, a usluga je dostupna svim radnim danima.

Više informacija o usluzi zamjene CHF novčanica u Sparkasse Banci se može pronaći na linku


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.