ROOF GARDENS

Sarajevo dobiva jedinstven kompleks na Trebeviću

Prilikom gradnje koristimo samo najkvalitetnije materijale te pratimo visoke standarde, vodeći računa o prirodnom okruženju, kazao je Kulenović

Roof Gardens. Roof Gardens

23.2.2023

Na obroncima Trebevića, samo 10 minuta od centra Sarajeva, u toku je izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa Roof Gardens na jedinstvenoj lokaciji koja svojim budućim stanarima i posjetiocima pruža 365 dana čistog i svježeg zraka.

Izgradnja kompleksa napreduje prema ranije zacrtanom planu, a useljenje se očekuje u maju 2024. godine.

125 stanova

- Izgradnja Roof Gardensa teče prema dinamičkom planu i do sada je završeno više od 70 posto armirano-betonskih radova. Prilikom gradnje koristimo samo najkvalitetnije materijale te pratimo visoke standarde, vodeći računa o prirodnom okruženju i svim budućim jedinstvenim sadržajima koji će ovaj kompleks nuditi - istakao je za „Avaz“ projekt-menadžer Asim Kulenović.

Roof Gardens raspolaže sa 125 stanova te poslovnim segmentom u kojem su planirani premium restoran, vrtić, multifunkcionalno igralište za djecu, wellness, spa centar i fitnes na 2.000 kvadrata sa poluolimpijskim bazenom dužine 25 metara, apoteka i mnoštvo drugih sadržaja.


Roof Gardens. Roof Gardens

- Zadovoljstvo nam je svaki dan gledati kako naš san postaje stvarnost i zajedno s kupcima pratiti izgradnju kompleksa. Ono što posebno karakterizira Roof Gardens, uz fantastičan panoramski pogled na Sarajevo, jesu stanovi orijentirani prema 400 hektara crnogorične šume koji donose mir, svježinu i intimu tokom cijele godine - naglašava menadžer prodaje Amila Kamenjaš.

Dodala je kako će sve stambene jedinice biti prozračne, osvijetljene te odisati elegancijom i bezvremenskim stilom, donoseći lakoću upravljanja svakodnevnim životnim potrebama.

Edukativni sadržaj

Misija Roof Gardensa bazirana je upravo na pronalasku savršenog mjesta za život u prirodu, uz sve sadržaje modernog doba i jednostavan pristup centru grada.

- Prvim partnerskim ugovorom koji smo potpisali protekle sedmice sa School & School potvrdili smo ovu opredijeljenost jer donosimo jedinstven koncept vrtića u središtu crnogorične šume, uz multidisciplirani pristup radu s djecom, boravak vani, šetnju i mnoštvo edukativnih sadržaja - dodala je Kamenjaš.

Zabavni prostori

Prostrani životni i zabavni prostori s Centralnim trgom na 6.000 kvadrata bit će precizno smješteni otvarajući pogled na panoramu od vrha Bjelašnice, preko Ilidže, Grbavice, Marindvora, Koševa, pa do Baščaršije i Bijele tabije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.