HAPŠENJE

Priveden muškarac koji je pucao u sarajevskom naselju Mojmilo

A. Sa.

11.4.2018

Jučer je priveden 31-godišnji D. P., koji je osumnjičen da je jučer (utorak) pucao u pravcu vozila zaštitarske agencije u sarajevskom naselju Mojmilo.

Policijski službenici MUP-a KS su kod njega pronašli pištolj s okvirom i municijom. Nakon saslušanja pušten je na slobodu.

Policajci su na mjestu događaja zatekli vozilo zaštitarske agencije “Coin Security”, na kojem je bilo sasuto zadnje vjetrobransko staklo.

Stanari ovog naselja ispričali su da su mladić i djevojka nožem napali zaštitara ove agencije, a on je, prema njihovim riječima, uzvratio paljbom.

Navodno je par izletio pred njegovo vozilo, a zaštitar je trubio sirenom.

Građani kažu da je situacija izmakla kontroli te da je zaštitar bio prinuđen pucati na par, za koji su rekli da su u ovom naselju poznati po problematičnom ponašanju.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo danas nisu željeli potvrditi ove informacije. Ni agencija “Coin Security” nije željela davati bilo kakve izjave povodom incidenta. Tokom višesatnog policijskog uviđaja cesta iz pravca Nedžarića prema Dobrinji bila je u potpunosti zatvorena.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.