STRAVIČAN ZLOČIN

Advokat mladića koji je ubio porodicu u Čačku: Mogao bi dobiti doživotnu kaznu

On je nakon nekoliko sati potrage uhapšen, određeno mu je zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom Višem javnom tužilaštvu

Ilija Glišović. AGENCIJE

A. O.

9.4.2022

Stravičan zločin dogodio se u Čačku, kada je troje ljudi u naselju Atenica smrtno stradalo nakon što su izbodeni nožem u porodičnoj kući, piše RINA.

Glavni i jedini osumnjičeni za ovaj svirepi zločin jeste Ilija G. (21) koji se tereti da je usmrtio oca Milana G. (57), majku Svetlanu G. (49) i djeda Sretena G. (87)

On je nakon nekoliko sati potrage uhapšen, određeno mu je zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom Višem javnom tužilaštvu.


Prema riječima advokata Lazara Petrovića, postoje tri moguća epiloga suđenja ovom mladiću.

- Ovaj slučaj je specifican iz razloga što zakon predviđa mogućnost da se učiniocu djela koji nije navršio 21 godinu u toku suđenja, sudi kao maloljetniku i u tom slučaju, maksimalna kazna bi mu bila 10 godina. Ukoliko bi tužilac kvalifikovao ovaj zločin kao teško ubistvo, a sudilo mu se kao punoljetnom, zaprijećena kazna je od najmanje 10 godina do doživotnog zatvora - kaže za Rinu advokat Lazar Petrović iz Čačka koji nije angažovan na slučaju, već je hipotetički iznio svoju analizu ovog događaja.

Pozvao policiju

Podsjećamo, Ilija je sinoć oko 22 sata, najvjerovatnije nakon svađe u kojoj je roditeljima tražio novac za drogu, a oni mu nisu dali, potegao nož i preklao ih. 

Nakon zločina, kako je "Blic" objavio, Ilija je u krvavoj garderobi pobjegao kod druga, tamo se presvukao, a onda otišao i odatle. Tijela preklanih roditelja i djeda u kući je nekoliko sati kasnije pronašao Ilijin brat, Nikola, kada se vratio iz izlaska. 

Šokirani mladić pozvao je policiju koja je ubrzo u krenula u potragu za Ilijom.

Problemi s drogom

Radnik u obližnjoj kafani kaže za "Blic" da je Ilija često svraćao sa djevojkom i da su znali da ima probleme sa drogom.

Podsjetimo, u jezivom zločinu ubijeni su Snežana Glišović (49), Milan Glišović (57) i djed Sreten (87). Tijela ubijenih pronašao je Ilijin rođeni brat, Nikola. Ubijena Snežana radila je u B exportu u Čačku, suprug u Tehničkom remontnom zavodu, dok je djed Sreten bio penzioner.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.