EKSKLUZIV

Evo kako je dočekan Savo Marinković, osumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca, u zatvorskoj ćeliji

Kako je portal "Avaza" objavio, Marinkovića su jučer pripadnici Granične policije BiH preuzeli u Njemačkoj, gdje se nalazio na izdržavanju kazne. Ministarstvo pravde i Interpol BiH obaviješteni su o izručenju i okončanju ekstradicije

Ćelija u kojoj je smješten Savo Marinković. Avaz

Piše: M. Aščić

27.7.2022

Pravosudnim organima Bosne i Hercegovine danas je izručen Savo Marinković, osumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. Heroji Šehović i Vujinović ubijeni su u oktobru 2018. godine. 


Doček za Savu Marinkovića. Avaz

Kako je portal "Avaza" objavio, Marinkovića su jučer pripadnici Granične policije BiH preuzeli u Njemačkoj, gdje se nalazio na izdržavanju kazne. Ministarstvo pravde i Interpol BiH obaviješteni su o izručenju i okončanju ekstradicije.


Ćelija u kojoj je smješten Savo Marinković. Avaz

On je danas u 13 sati sletio na Sarajevski aerodrom.

Na Sarajevskom aerodromu su ga preuzeli pripadnici Sudske policije, uz asistenciju Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i MUP Kantona Sarajeva.

On se, kako smo ranije pisali, nije protivio izručenju.


I policijski pas dočekao Savu Marinkovića. Avaz

Danas bi trebao odmah biti ispitan i u Tužilaštvu Kantona Sarajevo, koje radi na ovom predmetu četiri godine.

Radi se o vjenčanom kumu Aleksandra Macana, koji je u iskazu Tužilaštvu krajem prošle godine, a nakon predaje, rekao da je Sava pucao u policajce, a da su on i Marko Trifković Žižan, koji je, također, u pritvoru, krali vozilo.

S dolaskom Marinkovića konačno bi se, nakon skoro četiri godine, trebala staviti tačka na mučki događaj koji je potresao kompletnu državu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.