HRVATSKA

Policija o premlaćivanju u Brodu: Mladić teško povrijeđen, napadač je uhapšen

U Opću bolnicu u Slavonskom Brodu javio se drugi 21-godišnjak koji je sudionik tučnjave, kod kojeg je konstatirana teška tjelesna povreda

Mladić teže povrijeđen. Printscreen

A. Č. / Index.hr

25.12.2022

Nakon što je jučer prijavljena tučnjava u Slavoskom Brodu, policija Hrvatske je uhapsila napadača.

- Na mjesto događaja su odmah upućeni policijski službenici, koji su potvrdili istinitost dojave, te su zatekli 21-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,82 promila, vrijeđao policijske službenike, zbog čega je uhićen uz uporabu sredstava prisile - saopćeno je iz policija.

Protiv 21-godišnjaka policija podnosi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Dodaju da nad njim "slijedi daljnje kriminalističko istraživanje vezano za kazneno djelo Sudjelovanje u tučnjavi, piše Index.hr.

U Opću bolnicu u Slavonskom Brodu javio se drugi 21-godišnjak koji je sudionik tučnjave, kod kojeg je konstatirana teška tjelesna ozljeda, te je nakon ukazane liječničke pomoći pušten kući.


- U vezi teške tjelesne ozljede 21-godišnjaka, policijski službenici su priveli 24-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška tjelesna ozljeda te nad njim traje kriminalističko istraživanje - piše policija.

- Policijski službenici su operativni radom došli do saznanja i priveli više osoba u dobi od 20, 23, 20 i 22 godine, nad kojima traje kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Sudjelovanje u tučnjavi. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na utvrđivanju činjenica i okolnosti na nastali događaj, te podnošenja odgovarajućih prijava - saopćeno je.

Podsjetimo, prema nezvaničnim informacijama, u tučnjavi je sudjelovao i pripadnik Hrvatske vojske, a iz Ministarstva obrane najoštrije su osudili incident te od Vojne policije zatražili poduzimanje istrage. MORH spominje stegovni postupak ako se dokaže odgovornost pripadnika vojske.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.