POTRESAO REGION

Novi detalji zločina u Doboju: Nakon svirepog ubistva Saše, njegova žena mirno pila kafu

Za brutalno ubistvo Saše se sumnjiče njegova supruga Andrea K, njen navodni ljubavnik i maloljetna kćerka

Kulišić: Brutalno ubijen. ATV / Facebook

E. Ć.

6.2.2024

Svirepo ubistvo Saše Kulišića, čije je golo tijelo pronađeno vezano u šumi u blizini Doboja, šokiralo je BiH, ali i cijeli region.

Iz dana u dan isplivavaju novi detalji ovog strašnog zločina za koji se sumnjiče Sašina supruga Andrea (34), njen navodni ljubavnik Dražen L. (19) i Andreina kćerka (14).

Okružno javno tužilaštvo Doboj sumnja da su Andrea K. i Dražen L. u periodu od 29. do 30. januara u dogovoru s maloljetnom djevojčicom lišili Sašu života.

Prema dosadašnjoj istrazi vjeruje se da su majka i maloljetna kćerka duže vrijeme trovale Sašu, stavljajući mi lijekove u piće. Sašu je, kako se vjeruje, nekoliko sati prije ubistva maloljetna kćerka omamila lijekovima.

Tablete kupila tetka

Ona je navodno tablete, koja je kupila njena tetka, usitnila i sipala u vodu od koje je potom Saši napravila limunadu. Kada je omamljeni Saša zaspao, pozvala je majku i Dražena.

Kada su Andrea i Dražen stigli, djevojčici su rekli da ide u dnevnu sobu i zatvori vrata. Potom su ušli u Sobu gdje je Saša spavao, udarali su ga, vezali mu ruke i noge kanapom, a glavu oblijepili selotejp trakom. Tako vezanog i od batina krvavog su stavili u gepek i krenuli ka šumi kod izletišta Preslica.

U šumi su oštrim predmetom Sašu uboli četiri puta u stomak i ostavili ga da umre.

Vjeruje se da je zločin unaprijed bio planiran pošto su osumnjičeni Andrea i Dražen, prema istrazi, iznajmili auto i stan na dan u Banjoj Luci. Tamo su ostavili Andrein automobil i uzeli iznajmljeni. Kada su se vratili u Doboj, iznajmili su novo vozilo.

- Vozilo koje je koristila K.A. je još 27. je odvezeno na teritoriju grada Banja Luka da bi dan prije ubistva zajedno otišli u Banju Luku i u jednoj rent-a-car agenciji iznajmili jedno putničko vozilo koje su dovezli u Doboj, i istog dana u Doboju od jedne rent-a-car agencije još jedno vozilo iznajmili s tim da je njeno vozilo ostalo u Banjoj Luci.

Monstruozni plan

Također dan prije su na području grada Banja Luka iznajmili stan na dan da bi, po našim informacijama zasad, oko jedan sat noći došli u porodičnu kuću u Doboju gdje su zatekli oštećenog u krevetu - rekao je ranije načelnik PU Doboj Slobodan Radinković.

Nakon što su sproveli u djelo svoj monstruozni plan, vratili su se u Banju Luku.

Poslije krvavog pira Andrea je ostala u Banjoj Luci, a Dražen se vratio u Doboj. Tu je i uhapšen oko 19 sati. Ona je samo sat kasnije uhapšena u iznajmljenom stanu u Banjoj Luci.

Nekoliko sati prije hapšenja, Andrea je sjedila u jednom obližnjem kafiću i pila kafu. Policija je sve brzo otkrila jer su imali informaciju da su osumnjičeni viđeni zajedno u prisnom odnosu, ali i da je Dražen L. primijećen u iznajmljenom vozilu. Da nešto nije u redu policiju je obavijestila kuma.

U kući Kulišića zatekla je samu djecu i krvave tragove. Prvo se mislilo da je riječ o porodičnom nasilju, ali je policija ubrzo dobila dojavu da je pronađeno tijelo, za koje se ispostavilo da je Sašino.

Andreino hapšenje snimila je novinarka ATV-a Maja Ana Kragić, ne znajući da je u pitanju prvoosumnjičena za Sašino ubistvo. Kaže da sve se desilo slučajno.

U kafić u kome je sjedila došla je policija, prišli su za njen sto jer su bile jedine žene u lokalu, i pitali za Volvo koji je ispred parkiran. Po broju policijskih službenika bilo joj je jasno da radi o krupnom krivičnom djelu. Instiktivno je uzela telefon i počela da snima. Snimila je momenat kada su osumnjičenu Andreu Kajganić priveli.

Privuklo im pažnju

- Prvo je došla jedna patrola, koja je stala pored auta za koje će se kasnije ispostaviti da je od osumnjičene, sivi Volvo, nakon toga, došlo je baš dosta policije i to je nemoguće da se radi o nekom sitnom prekršaju, to nam je odmah privuklo pažnju čak su prišli i nama, jer smo bile jedine djevojke tu.

Oni su rekli da vozilo pripada ženi, da je registrovan na žensko ime i pitali da li je možda od jedne od nas, mi smo rekli da nije. Nakon 20-ak minuta, policija je skroz blokirala vozilo sa svih strana. Policajci su zatim izveli, saznat ćemo kasnije, Andreu Kajganić, iz zgrade iznad lokala, bila je mirna, staložena, kao da je znala šta je čeka.

Konobar je ispričao da je ona sjedila na tom mjestu gdje smo mi bile. Bila je smirena, normalno izgledala, sama je sjedila to je bilo malo čudno - ispričala je Kragić, prenosi ATV.

Nije znala o čemu se radi i nije pretpostavljala da će njen snimak obići regionalne medije.

- Prvo sam krenula da snimam sa upaljenim blicom, svi su rekli ugasi, uspjela sam snimiti privođenje - dodala je ona.

Kragić je razgovarala i sa prijateljima od Kulišića, građanima, policijom, o svemu što se desilo. Šokirani su svirepošću zločina. Šokirani onim što su zatekli na mjestu zločina.

- Tu su i dalje bili tragovi krvi, bilo je pasa, kasnije u nezvaničnom razgovoru policajci su nam rekli da su se šokirali kada su zatekli taj prizor, a to je da su psi lizali krv oko ubijenog - istakla je Maja Ana Kragić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.