NOVI SLUČAJ FEMICIDA

Objavljeni detalji stravičnog ubistva u Zagrebu: Nožem usmrtio žensku osobu

Muškarac je sam pozvao policiju, neslužbeno se saznaje

 Zagreb: Muškarac oštrim predmetom usmrtio ženu  - Avaz
 Zagreb: Muškarac oštrim predmetom usmrtio ženu  - Avaz
 Zagreb: Muškarac oštrim predmetom usmrtio ženu  - Avaz
 Zagreb: Muškarac oštrim predmetom usmrtio ženu  - Avaz
 Zagreb: Muškarac oštrim predmetom usmrtio ženu  - Avaz
D. R.

7.5.2024

Policija je objavila detalje o teškom ubistvu žene koje se jučer predvečer dogodilo na savskom nasipu, nedaleko od Univerzitetske bolnice u Blatu u Hrvatskoj.

- Jučer, 6. maja oko 19.20 sati u Novom Zagrebu, na Jadranskoj aveniji, na nasipu u blizini nedovršene Univerzitetske bolnice, prema do sada prikupljenim informacijama muškarac je nožem usmrtio žensku osobu. Osumnjičeni koji se dovodi u vezu s ovim kaznenim djelom odmah je stavljen pod nadzor policije - naveli su iz policije.

Zagreb: Muškarac oštrim predmetom usmrtio ženu. Luka Stanzl/PIXSELL

Muškarac pozvao policiju

Na mjestu događaja je obavljen uvid kojim je rukovodila dežurna zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu u saradnji s policijskim službenicima Policijske uprave zagrebačke, Službe za očevide i kriminalističku tehniku. Nakon obavljenog uviđaja, tijelo je prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

- Kriminalističko istraživanje je u toku - objavila je policija.

Prema neslužbenim informacijama, muškarac je ženu navodno porezao po vratu. Muškarac je sam pozvao policiju, neslužbeno se saznaje. Izvori N1 kažu da se još uvijek utvrđuju okolnosti ubistva, kao i odnos između muškaraca i žene koju je ubio. Potvrđeno im je da su se poznavali.

Teško ubistvo

Slučaj je evidentiran kao teško ubistvo ženske osobe, tačnije kao femicid. Riječ je o novom kaznenom djelu za koje Kazneni zakon koji je izmijenjen prošli mjesec predviđa najnižu kaznu od 10 godina zatvora.

U nastavku kriminalističkog istraživanja provjerit će se je li  riječ o rodno uvjetovanom ubistvu ili je ipak motiv bilo nešto drugo. Istražitelji mogu u bilo kojem trenutku promijeniti kvalifikaciju kaznenog djela.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.