MUP KANTONA SARAJEVO

Utvrđen uzrok požara na Alipašinom Polju: Toyota Avensis namjerno zapaljena

Tužilac je događaj okvalifikovao kao krivično djelo izazivanje opće opasnosti

Zapaljena Toyota. Facebook

B. C.

9.5.2024

Iz MUP-a Kantona Sarajevo saopćili su detalje požara u kojem je jučer na Alipašinom Polju izgorjelo vozilo Toyota Avensis, a za koje je  utvrđeno da je namjerno zapaljeno. 

- Dana 08.05.2024.godine u 16.45 sati obaviještena je PU Novi Grad da je na parking prostoru u ulici Geteova, općina Novi Grad, došlo do požara na putničkom motornom vozilu „Toyota Avensis“, vlasništvo E.M. iz Sarajeva. Izlaskom na teren, policijski službenici su zatekli pripadnike PVB Kantona Sarajevo koji su lokalizovali požar, na motornom vozilu je pričinjena materijalna šteta, a povrijeđenih nije bilo- saopćeno je iz MUP-a KS.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uz prisustvo sudskog vještaka PPZ struke.

- Vještak se na licu mjesta preliminarno izjasnio da je požar namjerno izazvan, te je tužilac događaj kvalifikovao kao krivično djelo Izazivanje opće opasnosti (član 323. stav 1. KZ FBiH). Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju i rasvjetljavanju ovog krivičnog djela - navodi se u saopćenju. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.