OGLASIO SE NA TWITTERU

Džonson nakon sankcija Abramoviču i ostalim oligarsima: Nema sigurnog utočišta za one koje podržavaju Putina

Današnje sankcije su najnoviji korak u našoj nemilosrdnoj potjeri za onima koji omogućavaju ubijanje civila, uništavanje bolnica i nezakonitu okupaciju Ukrajine, poručio je britanski premijer

Boris Džonson i Roman Abramovič. Twitter

E. Ć.

10.3.2022

Premijer Velike Britanije Boris Džonson (Johnson) oglasio se nakon što je britanska vlada uvela sankcije za sedam ruskih oligarha, među kojima je i Roman Abramovič.

Britanska vlada je odlučila da sedmorici ruskih oligarha zamrzne imovinu i zabrani transakcije. Džonson je poručio da ne može biti sigurnih utočišta za one koji su podržavali Putinovu invaziju.

- Današnje sankcije su najnoviji korak u našoj nemilosrdnoj potjeri za onima koji omogućavaju ubijanje civila, uništavanje bolnica i nezakonitu okupaciju Ukrajine - napisao je Džonson na svom Twitter profilu.


Osim Abramoviča, sankcionisan je i njegov bivši poslovni partner Oleg Deripask, te Igor Sečin (Sechin), izvršni direktor Rosnefta, Andrej Kostin (Andrey), predsjednik VTB banke, Aleksei Miler (Alexei Miller), direktor Gazproma, Nikolai Tokarev, predsjednik Transnefta, te Dmitri Lebedev, predsjednik Upravnog odbora Banke Rossiya.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.