UOČI DRUGOG KRUGA IZBORA

Sarkozi podržao Makrona, naglasio je jedan razlog

Mislim da ima potrebno iskustvo dok se suočavamo s dubokom međunarodnom krizom, složenijom nego ikad, poručio je bivši francuski predsjednik

Sarkozi i Makron. Twitter

E. Ć.

12.4.2022

Nekadašnji francuski predsjednik Nikolas Sarkozi (Nicolas Sarkozy) podržao je aktuelnog lidera države Emanuela Makrona (Emmanuel Macron) uoči drugog kruga predsjedničkih izbora u Francuskoj.

- Mislim da ima potrebno iskustvo dok se suočavamo s dubokom međunarodnom krizom, složenijom nego ikad - napisao je Sarkozi na Twitteru.






Podsjetimo, Makron je u nedjelju u prvom krugu predsjedničkih izbora dobio 27.8 posto glasova, a njegova protukandidatkinja Marin Le Pen (Marine) 23.1 posto. Na trećem mjestu je Žen Luk Melenčon (Jean-Luc Melenchon), koji je osvojio 22 posto glasova i koji je u nedjelju pozvao svoje birače da ne glasaju za kandidatkinju desnice Le Pen, koja je bila Makronova suparnica i na prethodnim izborima 2017. godine.

Makron je tada u drugom krugu pobijedio sa 66.1 posto glasova. Međutim, analitičari predviđaju neizvjesnije rezultate ovogodišnjih predsjedničkih izbora u Bosni i Hercegovini.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.