BIO U ALKOHOLISANOM STANJU

Bivši vatrogasac uhapšen zbog podmetanja požara na jugu Francuske

Prijeti mu 10 godina zatvora, rekao je državni tužilac

Vatra zahvatila 500 kvadrata. Agencije

A. Č.

7.8.2022

Bivši vatrogasac pritvoren je u četvrtak zbog sumnje da je početkom avgusta podmetnuo dva požara na jugu Francuske, saopćilo je francusko pravosuđe.

Tridesettrogodišnji osumnjičeni bit će 28. septembra izveden pred prekršajni sud u Beziersu, na jugu, zbog sumnje u podmetanje dvaju požara. Prijeti mu 10 godina zatvora, dodaje državni tužitelj Raphael Balland.

- Dana 2. avgusta oko 19 sati vatrogasci departmana Heraulta izašli su na teren zbog požara raslinja na prirodnom i poljoprivrednom području Pezenasa. Vatra koja je zahvatila 500 kvadrata, ugašena je za dva sata i nije zahvatila kuće.

Policija u Pezenasu zaprimila je tada dojavu o tome da je na mjestu događaja bila osoba sumnjivog ponašanja koja je tokom popodneva viđena i u blizini mjesta prvog požara koji su vatrogasci brzo ugasili.

Uhapšen je istog dana osumnjičeni koji je bio alkoholiziran, a priznao je kada se otrijeznio da je podmetnuo požar. No rekao je da nije kriv za prvi požar i da je drugi podmetnuo dok je bio pod utjecajem alkohola, dodaje se iz tužilaštva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.