ŠTA ĆE BITI

Ilon Mask ne prestaje: Sada pokreće novi talas otkaza na Twitteru

Ipak, četvrtina je rekla da je "nevoljna" i odlučila da ostane, a samo 7 posto učesnika ankete je reklo da je kliknulo na "ostajem, ja sam tvrdoglav"

Ilon Mask. Patrick Pleul / Pool Photo via AP

A. O.

18.11.2022

Od kada je šef Twittera postao Ilon Mask (Elon Musk) u ovoj kompaniji promijenilo se dosta pravila. Mnogi uposlenici su dobili otkaze, a sada se procjenjuje da će stotine njih napustiti Twitter nakon ultimatuma da se zaposleni prijave na "duge sate visokog intenziteta" ili da odu.

U anketi u aplikaciji Blind, koja provjerava zaposlene putem njihovih radnih e-mail adresa i omogućava im da anonimno dijele informacije, 42 posto od 180 ljudi izabralo je odgovor za "Izlaz iz opcije, slobodan sam!"

Ipak, četvrtina je rekla da je "nevoljna" i odlučila da ostane, a samo 7 posto učesnika ankete je reklo da je kliknulo na "ostajem, ja sam tvrdoglav".

Zanimljivo je to da bivši, ali i sadašnji uposlenici tvrde da se šef sastao s vrhunskim uposlenicima kompanije kako bi ih pokušao uvjeriti da ostanu.

Za sada, nije poznato koliko je uposlenika odlučilo ostati u ovoj kompaniji.

Ipak, brojke naglašavaju da pojedinci nisu voljni ostati. Također, Mask je otpustio i najviše rukovodstvo dok istovremeno mijenja uslove rada i naglašava dugo radno vrijeme i intenzivan tempo rada.

Odlasci uključuju mnoge inžinjere odgovorne za ispravljanje grešaka i sprečavanje prekida usluga, što dovodi do pitanja o stabilnosti platforme usred gubitka zaposlenih.

Kako navodi jedan izvor koji je upoznat sa dešavanjima u kompaniji, sinoć je verzija aplikacije Twitter koju koriste zaposleni postala sporija. Dodao je da je Twitter sada u velikoj opasnosti. 

U četvrtak uvečer verzija aplikacije Twitter koju koriste zaposleni je počela da usporava, navodi jedan izvor upoznat sa dešavanjima u kompaniji.

- Ako se pokvari, više nema ko da popravi stvari u mnogim oblastima - kazao je izvor. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.