GRADONAČELNIK

Kličko: Moguća je djelimična evakuacija iz Kijeva

Činimo sve da ne dođe do najgoreg scenarija, rekao je Kličko

Kličko: Činimo sve. BBC

A. O.

28.11.2022

Kijevski gradonačelnik Vitali Kličko (Klitschko) izjavio je da nije isključena evakuacija stanovnika grada zbog ruskih napada na energetsku infrastrukturu Ukrajine.

On je za medijsku kuću RBK-Ukrajina rekao da bi to bila djelimična evakuacija, odnosno, "privremeno preseljenje u predgrađa".


Moraju biti spremni

- Moramo biti spremni na razne scenarije, pa i one loše. U ovom slučaju, svako od nas ima algoritam djelovanja, čak i u slučaju evakuacije. Ne isključujem najgori mogući scenarij. Neće biti potpune evakuacije – možda djelimične, ali to se ne može nazvati evakuacijom. Riječ je o privremenom preseljenju određenih kategorija ljudi u predgrađa, gdje bi usluge mogle biti dostupne - rekao je Kličko.

Naglasio je i da ne planiraju preseljenje stanovnika glavnog grada u druge ukrajinske regije ili u inozemstvo.


Zalihe hrane

- Molim svakog stanovnika Kijeva da razmotri različite scenarije i bude spreman. Prema vojsci, neprijatelj planira nastaviti izvoditi podmukle napade na infrastrukturu zemlje kako bi zastrašio Ukrajince tamom i hladnoćom. Stoga vas molimo da kod kuće imate zalihe vode i hrane koja se može pripremiti bez struje, toplu odjeću, napunjena prijenosna računala i power bankove, skinite offline karte na svoje telefone - rekao je.

U slučaju lošeg scenarija, bilo bi dobro da svi koji to mogu presele u kuće u predgrađu Kijeva, na mjesta koja imaju tekuću vodu i peći, ili da presele kod svojih prijatelja.

- Činimo sve da ne dođe do najgoreg scenarija - rekao je Kličko.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.