NESVAKIDAŠNJI SLUČAJ

Žena u SAD-u proglašena mrtvom: Grobari shvatili da diše

Policija kaže da je oko 14:10 sati otkriveno da žena diše te je prebačena u bolnicu, ali nisu dostupne informacije o njenom stanju

Ovo je drugi put da su SAD ovog mjeseca prijavile preranu smrt starije žene. Printscreen

A. O.

7.2.2023

Žena u dobi od 82 godine je u subotu prijepodne proglašena mrtvom u staračkom domu u Njujorku (New Yorku) te je poslije toga njeno tijelo prevezeno u pogrebno poduzeće.

Međutim, tri sata kasnije, zaposlenici pogrebnog poduzeća shvatili su da je 82-godišnjakinja živa, piše Guardian.

Lokalni policijski dužnosnici kažu da je ovo drugi put u otprilike mjesec dana da se nešto slično dogodilo u SAD-u.

Odvedena u poduzeće

Žena, čije ime nije objavljeno, odvedena je oko 13:30 u pogrebno poduzeće Dejvis Faneral Homs (Davis Funeral Homes) u Miler Plejsu (Miller Placeu) u Njujorku (New Yorku).

Policija kaže da je oko 14:10 sati otkriveno da žena diše te je prebačena u bolnicu, ali nisu dostupne informacije o njenom stanju.

Prerano proglašenje smrti dogodilo se nekoliko dana u Ajovi (Iowi) zbog čega je zdravstvena ustanova gdje se žena nalazila kažnjena s 10.000 dolara.

Vlasti u Iovi saopćile su da je 3. januara 66-godišnja žena proglašena mrtvom u Centru za specijalnu brigu za Alzheimerovu bolest Glen Oaks u Urbandaleu u Ajovi, gdje je primala njegu.

Vraćena u bolnicu

Ženu su stavili u vreću za tijelo i odveli je u pogrebno poduzeće s krematorijem. Uposlenici i članovi pogrebnog poduzeća zatim su otvorili vreću s tijelom i pronašli ženu živu kako hvata zrak, izvijestio je New York Times.

Osoblje je pozvalo hitnu pomoć i žena je vraćena u bolnicu, gdje je umrla 5. januara, navodi se u izvještaju. Policija je rekla da je slučaj u Njujorku proslijeđen državnom tužilaštvu na istragu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.