U SUBOTU

Prvi put nakon hospitalizacije: Berluskoni priprema govor, obratit će se na konvenciji stranke

Ovaj 86-godišnjak je primljen u bolnicu 5. aprila radi liječenja infekcije pluća

Silivio Berluskoni. Twitter

FENA

4.5.2023

Silvio Berluskoni priprema svoj prvi govor na konvenciji svoje stranke desnog centra Forza Italia u subotu, otkako je 5. aprila hospitalizovan zbog infekcije pluća i hronične leukemije. Zamjenik premijera i ministar vanjskih poslova Antonio Tajani rekao je novinarima u četvrtak, komentirajući zdravlje 86-godišnjeg trostrukog bivšeg premijera i medijskog mogula koji bi uskoro trebao napustiti milansku bolnicu San Raffaele, da je Berlusconi "u formi i da se oporavlja - javila je ANSA.

- Razgovarao sam s njim prije sat vremena, priprema govor koji će biti u subotu. Berluskoni je i dalje protagonista italijanske politike koji gleda u budućnost - kazao je Tajani.

Berluskonijevo stanje je stabilno, a klinička slika "tješi", saopštila je milanska bolnica San Rafaele u ažuriranju stanja bivšeg premijera u srijedu. U saopćenju se ne pominje mogućnost otpuštanja medijskog milijardera i čelnika Force Italije, nakon što je u utorak objavljeno da će napustiti bolnicu u roku od 48 sati.

Ovaj 86-godišnjak je primljen u bolnicu 5. aprila radi liječenja infekcije pluća koja je nastala kao dio ranije nepoznate hronične leukemije od koje boluje posljednje dvije godine. Berluskonijevo stanje se stalno popravljalo u posljednje dvije sedmice.

Političar desnog centra, koji je imao operaciju srca 2016. godine i koji je u posljednje dvije godine ležao i izlazio iz bolnice zbog COVID-a i dugog COVID-a, rekao je da ga raduju sve poruke podrške i naklonosti koje je primio prošli mjesec.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.