TURSKA

U Istanbulu održan Veliki balkanski susret

Redžep Tajip Erdoan se putem telefonske veze obratio prisutnima

Sa održanog Velikog balkanskog susreta. Anadolija

Anadolija

12.5.2023

U turskoj metropoli Istanbulu održan je Veliki balkanski susret kojem su prisustvovali brojni zvaničnici i predstavnici iz regije Balkana i turski političari, javlja Anadolija.

Skupu je prisustvovao i ministar unutrašnjih poslova Turske Sulejman Solju (Suleyman Soylu).

Trajno jedinstvo

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) putem telefonske veze obratio se prisutnima.

- Neka naš Gospodar učini naše jedinstvo trajnim. Želio bih kazati da se nadam da će naše dugo putovanje dostići vrhunac ne samo danas nego i nakon nedjelje - rekao je Erdoan te dodao:

- Nadam se da ćete biti ponosni na budućnost čitavog Balkana i tog regiona. U mojoj molitvi tražim da naše jedinstvo bude trajno. Moja molitva je da još više ojačamo i da nastavimo ovo naše putovanje. Najsrdačnije vas sve pozdravljam.

Izbori 14. maja

Građani Turske 14. maja će glasati na predsjedničkim i parlamentarnim izborima, a birat će između tri predsjednička kandidata, te 24 političke stranke i 151 nezavisnog kandidata za parlament.

Pravo glasa na izborima ima 64,11 miliona ljudi, a više od 4,9 miliona turskih građana glasat će prvi put.

Birališta u nedjelju, 14. maja, bit će otvorena od 8 do 17 sati po lokalnom vremenu, u 87 regija. Birališta su ranije otvorena i izvan Turske, u 75 država i 156 predstavništava ove zemlje. Više od 3,41 milion građana registrovano je za glasanje iz inostranstva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.