POZNATI VOJNI BLOGER

Bivši FSB-ovac: Kuhara treba objesiti zbog pobune

Ne mislim da svi zapovjednici i borci Wagnera zaslužuju strijeljanje. Ali objesiti 'kuhara' zbog pobune i ubIstva naših oficira, napisao je

Igor Strelkov. Twitter

D. H.

26.6.2023

Bivši agent FSB-a i ruski vojni bloger Igor Girkin, poznat i kao Igor Strelkov, pozvao je da se strogo kazni šefa plaćeničke skupine Wagner Jevgenija Prigožina zbog pokretanja oružane pobune protiv ruskog vojnog vrha. Iako je Strelkov u prošlosti iznio niz kritika na račun predsjednika Vladimira Putina i ruske vojske, nije podržao pokušaj pobune vagnerovaca.

Očuvati Rusiju kao državu

- Molim vas da to shvatite kao mišljenje. Ne mislim da svi zapovjednici i borci Wagnera zaslužuju strijeljanje. Ali objesiti "kuhara" zbog pobune i ubIstva naših oficira jednostavno je potrebno za očuvanje Rusije kao države - poručio je Strelkov putem Telegrama, prenosi NEXTA.

Ukrajina ga osudila u odsutnosti

Još od početka ruske invazije na Ukrajinu u februaru prošle godine Strelkov se pozicionirao kao glasan kritičar ruske vojne strategije. U više navrata je napadao Putina i najviše ruske vojne funkcionere pejorativno ih nazivajući "idiotima", dok je Putina nazivao "kretenom" čije će snage "garantirano" izgubiti.

Inače, Ukrajina je u novembru prošle godine Girkina osudila u odsutnosti, zajedno s još jednim Rusom i Ukrajincem, za ubojstvo svih 298 ljudi u zrakoplovu Malaysia Airlinesa na letu MH17, koji je oboren iznad teritorija pod kontrolom separatista u istočnoj Ukrajini 2014. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.