VOĐA ČEČENA

Nakon glasina da je u komi: Objavljena snimka Kadirova u šetnji

Večernja šetnja bila je odličan završetak večere s porodicom, napisao je njegov pomoćnik

Ramzan Kadirov. Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, File

S. S.

16.9.2023

Umar Daudov, pomoćnik vođe Čečena Ramzana Kadirova, na društvenim mrežama je objavio snimak Kadirova tokom večernje šetnje s porodicom.

Ovaj snimak dolazi nakon što su Ukrajinci saopćili da je on teško bolestan.

- Večernja šetnja bila je odličan završetak večere s porodicom. Iskoristite ove sretne trenutke, prijatelji. Nađite vremena i posvetite više pažnje svojoj porodici. Odmorite se od gužve i ugodite sebi i njima - stoji u opisu videa na Instagramu Kadirovog pomoćnika.

Podsjetimo, jučer su se pojavile glasine da je Kadirov ozbiljno bolestan. Glasnogovornik ukrajinske obavještajne službe Andrij Jusov je izjavio kako je Kadirov u komi nakon što mu se zdravstveno stanje pogoršalo. "Možemo potvrditi da je on imao još jedno ozbiljno pogoršanje i da je u kritičnom stanju posljednjih nekoliko dana", rekao je.

- Informacija je potvrđena iz različitih izvora u ljekarskim i političkim krugovima. Ne radi se o povredama. Ostale detalje treba dodatno razjasniti. Dugo je bolestan, a riječ je o sistemskim zdravstvenim problemima - dodao je.

Ovo nije prvi put da se pojavljuju glasine o zdravstvenom stanju čečenskog vođe. U martu ove godine spominjalo se trovanje i bolest bubrega.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.